Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Περί πατρίδας

Περί πατρίδας

0

Κάποιοι θαρραλέοι Τούρκοι πολιτικοί αποκάλεσαν το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, παραμύθι και σηκώθηκε σάλος μεγάλος. Ίσως είδαν πρώτοι, ότι οι σαχλαμαρίτσες περί εισβολής στο Ισραήλ, όπως στην Λιβύη και στο Καραμπάχ, ακούγονται ωραία μόνο σε χαμηλού επιπέδου χειροκροτητές.

Πριν από μέρες στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, είδαμε την κίνηση ενός Τούρκου ποδοσφαιριστή (Ντεμιράλ) να πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κάνοντας την χειρονομία υποστήριξης των Γκρίζων Λύκων που ως γνωστόν έχει αναγνωριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση. Τιμωρήθηκε βέβαια, αλλά στην χώρα του μπορεί να έγινε και εθνικός ήρωας. Είναι τόσο προβλέψιμη και άκρως καταδικαστική για την Τουρκία, η μεγαλομανής ρητορική του ηγέτη της ο οποίος εγκλωβίζει έναν λαό σε μια αδιέξοδη και αντιπαθητική για τον σύγχρονο κόσμο, ρητορική. Το μέγεθος αυτού του ξεπερασμένου, φαντασιακού και ζημιογόνου μεγαλοϊδεατισμού αποδεικνύεται από το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν, στο παιχνίδι Γερμανίας – Ισπανίας, ένας Τούρκος ως αρχηγός (Γκουντογκάν) και ένας άλλος ως συμπαίκτης (Τσάν) αγκαλιασμένοι με όλους τους άλλους Γερμανούς, τραγουδούσαν τον γερμανικό ύμνο, νιώθοντας την τιμή να εκπροσωπούν την Γερμανία με το εθνόσημο στο στήθος τους.

Πρόσφατα στον Ίασμο Ροδόπης έγινε τουρνουά ποδοσφαίρου στην μνήμη του Αχμέτ Σαδίκ. Κάποιοι παρευρισκόμενοι φωτογραφήθηκαν με την ίδια χειρονομία των Γκρίζων Λύκων. Αυτοί οι λίγοι συντοπίτες μου, στην κάψα τους να φανούν αρεστοί στο τουρκικό παρακράτος, φαίνεται ότι αγνοούν βασικά πράγματα. Πρόεδροι μειονοτικών κομμάτων, επικεφαλής επιστημονικών φορέων και άλλων οργανώσεων, δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την σημασία της ελληνικής ταυτότητας και του ελληνικού διαβατηρίου. Δείχνουν να αγνοούν την έννοια της πατρίδας, όπως την αντιλαμβάνεται ο μεγάλος Γιάννης Αντετοκούμπο, ο οποίος είπε προχθές ότι το σπουδαιότερο συναίσθημα είναι να φοράς την φανέλα και να εκπροσωπείς την χώρα σου, ότι η μεγαλύτερη τιμή είναι να είναι σημαιοφόρος της Ελλάδος.

Ας διαβάσουν τις δηλώσεις του, όλοι αυτοί οι προβεβλημένοι και εκλεγμένοι συντοπίτες μου, δήμαρχοι, βουλευτές και άλλοι φαιδροί που από κοτούλες την είδαν «λύκοι». Ότι είναι μεγαλύτερη τιμή να προβάλλεις την πατρίδα που σε γέννησε και σε ανέδειξε, παρά να είσαι η σφουγγαρίστρα του κάθε Μπαχτσελή, ή ο διασκεδαστής του κάθε Πρόξενου.

Πάντως εδώ στην Ελλάδα, στην Θράκη, έχουμε κάποιους λίγους ανόητους που ζουν στο παρελθόν, που συνήθισαν να διαγκωνίζονται σε ξεχασμένα μνημόσυνα και αποτελούν το ακροατήριο του κάθε Τούρκου πολιτικού που έρχεται στην Θράκη για να ξεστομίσει τις αστείες μεγαλοστομίες του.

Ελπίζω να ξυπνήσουν και αυτοί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Στέργιος Γιαλάογλου
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Οικογενειακές …υποθέσεις» της Έλενας Μωρέα: Μια ξανθιώτισσα δημιουργός με πλούσιο έργο

Είχα τη χαρά να συναντήσω και να μιλήσω με τη συμπολίτισσά μας Έλενα Μωρέα, που έχει εκδώσ…