-1 κιλό μοσχάρι, ελιά ή σπάλα κομμένο σε μικρές μερίδες
-1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
-2-3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
-1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
-5 μελιτζάνες μέτριες τσακώνικες κομμένες στη μέση οριζόντια
-1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
-1 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
-3 κόκκους μπαχάρι
-3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-ελαιόλαδο
-αλάτι πιπέρι
-160 γρ. θρυμματισμένη φέτα
Κόβετε οριζόντια στη μέση τις μελιτζάνες, χαράζετε οριζόντια και κάθετα τη ψίχα τους τις αλατίζετε καλά και τις αφήνετε σε σουρωτήρι να “ιδρώσουν” για 15 λ. Τις ξεπλένετε με πολύ νερό, τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τις τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί. Τις αλείφετε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο, τις αλατίζετε ελαφρώς και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 20-25 λ μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα. Κόβετε το κρέας σε μερίδες, πασπαλίζετε τα κομμάτια με το αλεύρι και τα σοτάρετε μέχρι να “θωρακισθούν” και ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4 λ περίπου ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτετε και τα σκόρδα, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνετε το πελτέ, ανακατεύετε γρήγορα να λιώσει στη βάση της κατσαρόλας και προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Ρίχνετε και ζεστό νερό που να σκεπάζει το κρέας, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το κρέας για 1 ώρα και 15 λ μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Αλατοπιπερώνετε στο τέλος και αδειάζετε το κρέας με τη σάλτσα του στο ταψί, περιχύνοντας τις μελιτζάνες. Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 30 λ περίπου. Δέκα λεπτά πριν βγάλετε το φαγητό από το φούρνο το πασπαλίζετε με το τυρί φέτα και συνεχίζετε για 10 λ το ψήσιμο να λιώσει το τυρί. Το βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό, γαρνίροντάς το με λίγο ακόμα φρέσκο μαϊντανό.