-1 κούπα αλεύρι
-1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
-100 γρ βούτυρο
-1 κγ κανέλα
Για το κέικ:
-150 γρ βούτυρο
-2/3 κούπας ζάχαρη
-2 μεγάλα αυγά
-1 κούπα αλεύρι
-3/4 κγ μπέικιν πάουντερ
-1/2 κγ αλάτι
-1 βανίλια
-2-3 μεγάλα ροδάκινα
Σε ένα μπλέντερ, ή σε ένα μπολ, συνδυάζουμε τα υλικά για το crumble. Το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ ή τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ενωθούν καλά, και να είναι θρυμματιστά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ των 20 εκατοστών.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει-2-3 λεπτά. Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά, χτυπώντας τα καλά, και προσθέτουμε την βανίλια.
Σε ένα μπολ ενώνουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, και τα ανακατεύουμε καλά. Τα προσθέτουμε στο μίξερ, και χτυπάμε μέχρι να έχουν μόλις ενωθεί.
Με μια σπάτουλα, απλώνουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα μας. Κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες, και τα τοποθετούμε κυκλικά πάνω από το μείγμα του κέικ. Θέλουμε να ακουμπούν οι φέτες μεταξύ τους.
Με τα χέρια μας, θρυμματίζουμε το crumble πάνω από τα ροδάκινα, και προαιρετικά το πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα ακόμη και λίγη καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε για ακριβώς 50 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά. Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε ένα μεγάλο πιάτο και μετά ξανά σε μία πιατέλα. Μπορείτε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φόρμα με αποσπώμενο πάτο – ώστε να γλυτώσετε το αναποδογύρισμα- αλλά αυτό το κέικ δεν σπάει εύκολα, οπότε μην ανησυχείτε.
Σερβίρετέ το μόνο του ή με παγωτό! Είναι καλύτερο να φαγωθεί την ημέρα που το φτιάξατε, γιατί μετά μαλακώνει λίγο το τραγανό crumble.