Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Παγωτό Πορτοκάλι

Παγωτό Πορτοκάλι

0

-130 γρ Πολτοποιημένο Πορτοκάλι

-230 γρ Κρύο Ζαχαρούχο Γάλα

-270 γρ Κρύα Κρέμα Γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά Σαντιγί

-1 Βανίλια

-Ξύσμα από μισό Πορτοκάλι

Για το Γλάσο Σοκολάτας

-170 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα

-15 γρ Λάδι Καρύδας

Ξεκινάμε αρχικά κόβοντας τα πορτοκάλια κρατάμε τη σάρκα από το πορτοκάλι προσοχή όχι το λευκό διότι θα πικρίσει τα τοποθετούμε μέσα στο multi και τα πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τα πολτοποιημένο πορτοκάλι σε ένα μικρό μπολάκι το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε και πάμε να χτυπήσουμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί.

Όταν είναι έτοιμη η σαντιγί μας προσοχή όχι να είναι πολύ σφιχτή σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το κρύο ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε ελαφρώς στο χτύπημα να ομογενοποιηθούν.

Όταν έχουν ενωθεί τα υλικά προσθέτουμε και το πολτοποιημένο πορτοκάλι και συνεχίζουμε ελαφρώς το ανακάτεμα να ενωθεί και αυτό. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής για ωραιότερη εμφάνιση.

Αυτό ήταν έτοιμο το παγωτό μας σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε ξύσμα από μισό πορτοκάλι ανακατεύουμε ελαφρώς και το αδειάζουμε σε ένα ταπεράκι όποτε τοποθετούμε στην κατάψυξη για μία ώρα.

Μετά από μία ώρα βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη έχουμε λιώσει σοκολάτα με λάδι καρύδας όπου το προσθέτουμε στο παγωτό δημιουργώντας κομματάκια σοκολάτας όπου συμβάλλει στην ωραία υφή του συγκεκριμένου παγωτού.

Βάζουμε το παγωτό πίσω στην κατάψυξη να παγώσει εντελώς.

Συνήθως το σερβίρουμε μετά από 24 ώρες.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…