-800 γρ. κρεμμύδια, για στιφάδο
-1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
-¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
-¼ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
-¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
-1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-30 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
-150 ml κόκκινο κρασί
-4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
-2 φύλλα δάφνης
-600 ml ζωμό βοδινού
-Αλάτι, Πιπέρι
-Ελαιόλαδο
Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και καραμελώνουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά. Τα αφαιρούμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο- εάν χρειαστεί- και αφήνουμε να πάρει χρώμα το μοσχάρι από όλες τις πλευρές.
Επιστρέφουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και αδειάζουμε τα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το ξύδι.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρασί ,περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τις ντομάτες, το ζωμό βοδινού, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε με κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1 με 2 ώρες.
Σερβίρουμε το στιφάδο ζεστό, με τηγανητές πατάτες.