Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Ξάνθη και Ροδόπη ένα επαναλαμβανόμενο λάθος

Ξάνθη και Ροδόπη ένα επαναλαμβανόμενο λάθος

0

Στέργιος Γιαλάογλου
Δικηγόρος Ξάνθης

Ουδείς ασχολήθηκε με το φαινόμενο Ξάνθης και Ροδόπης, όπου πρώτο κόμμα ήταν το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ. Κάποιοι ηλίθιοι και άσχετοι σχολιαστές μιλούσαν για το «κόμμα της Θράκης», όλοι εστίασαν στα αν κέρδισε ή έχασε το κόμμα τους, όλοι θλιβεροί και ξύλινοι, άνευροι και κομματικά τυφλοί. Την ώρα που η Θράκη αφήνεται βορά στους ψευδοπατριώτες του Βελόπουλου και του Νατσιού, στους δυσαρεστημένους καραμανλικούς που εκδικούνται τον Μητσοτάκη και στον Πρόξενο της Τουρκίας που αναγορεύεται σε πολλαπλασιαστή ισχύος στην περιοχή, χωρίς ανάχωμα, ας καταγράψουμε λίγα χρήσιμα συμπεράσματα.

  1. Το ΚΙΕΦ από τους 42.000 ψήφους του 2014, τους 40.000 του 2019, έπεσε στους 25.000 του 2024!. Μπορεί να πανηγυρίζουν αλλά οι αριθμοί μιλούν αλλιώς.

2.Με όλο τον μηχανισμό της Τουρκίας να αλωνίζει χωρίς αντίπαλο, με εκβιασμούς, με κηρύγματα στα τεμένη που συνέδεαν την πίστη με την ψήφο, με τον Πρόξενο σπίτι-σπίτι, γιορτή την γιορτή, με τους τρείς δημάρχους (Ιάσμου, Αρριανών και Μύκης στην υπηρεσία του Προξενείου) και τους τρείς βουλευτές (Νέας Αριστεράς και ΚΙΝΑΛ) στην δούλεψη του ΚΙΕΦ, οι μουσουλμάνοι έστειλαν και αυτοί μήνυμα στην Ελληνική Πολιτεία ότι τους άφησε απροστάτευτους.

  1. Στους άλλοτε ροζ νομούς, ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε ενώ οι δύο βουλευτές του σε Ξάνθη και Ροδόπη, ως Νέα Αριστερά πλέον, αγωνίστηκαν ώστε το κόμμα τους να πάρει 600 (!) ψήφους σε κάθε νομό, όταν ατομικά το 2023 έφεραν 15.000 και πλέον.
  2. Οι δύο μουσουλμάνοι της Νέας Αριστεράς και ο διαγραφείς του ΚΙΝΑΛ, ενίσχυσαν το ΚΙΕΦ, μόνος ο Ιλχάν του ΚΙΝΑΛ της Ροδόπης, πάλευε ενάντια στο παρακράτος.
  3. ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ με το να μην έχουν μουσουλμάνους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο, έπαιξαν (ακούσια;) το παιχνίδι του ΚΙΕΦ.
  4. Η ΝΔ απούσα και αδιαφορούσα, έδωσε χώρο στον Τούρκο Πρόξενο να αλωνίζει, οι δύο βουλευτές της ήταν εξαφανισμένοι, ενώ ο κόσμος της στήριξε Βελόπουλο, Νατσιό και Λατινοπούλου. Σε ένα νομό 119.000 κατοίκων πήρε μόλις 8.400 ψήφους όσους πήρε μόνος του ο ανύπαρκτος βουλευτής της.
  5. Όσοι κυβερνητικοί πιστεύουν ότι με το να υποβαθμίσουν το φαινόμενο ΚΙΕΦ και να το αφήνουν στην φυσική δυναμική των πραγμάτων, προσφέρουν υπηρεσίες στον τόπο, είναι εκτός τόπου και χρόνου και εθνικά επικίνδυνοι.
  6. Ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής του ΚΙΕΦ συνελήφθη να μοιράζει σταυρωμένα ψηφοδέλτια και αφέθηκε ελεύθερος γιατί όπως ισχυρίστηκε δεν ήξερε ότι αυτό απαγορευόταν! Η παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας με το ΚΙΕΦ έγινε εκλογικό δίκαιο.

9.Οι μουσουλμάνοι της Θράκης γυρίζουν την πλάτη στο ΚΙΕΦ αλλά ήταν μόνοι τους, ανυπεράσπιστοι και χωρίς κίνητρο. Ό,τι προκύπτει ως αποτέλεσμα δεν τους εκφράζει, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτε μόνοι τους. Η ΝΔ είναι απούσα στην Θράκη. Οι δύο φτωχότεροι νομοί της 2ης πιο φτωχής Περιφέρειας της Ελλάδος χτυπούν καμπανάκι στην εγκατάλειψη που βιώνουν καθημερινά. Το γεγονός ότι αυξάνεται το εισόδημα της Περιφέρειας Αττικής σε βάρος ημών, μάλλον ως ομολογία ήττας πρέπει να ληφθεί και ως συναγερμός του 112. Το κυβερνητικό κόμμα σπαράσσεται από εσωτερικές τριβές με τελικό χαμένο την περιοχή. O Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να έρθει να περπατήσει τα χωριά της περιοχής και να συνομιλήσει με τους κατοίκους, αφέθηκε στους ολίγιστους εκπροσώπους της περιοχής και την καταδίκασε στον μαρασμό.

Ως Θρακιώτης και ως Ξανθιώτης για πρώτη φορά, αισθάνομαι ντροπή, θλίψη και απογοήτευση. Απολογούμαι στους μουσουλμάνους συμπολίτες μου που αφέθηκαν μόνοι και αβοήθητοι, σε όσους περίμεναν από την Πολιτεία να τους προσέξει και να τους προστατέψει απέναντι στον Τουρκικό ζυγό και στους παρακρατικούς μηχανισμούς που εγκαθιδρύουν ένα ιδιότυπο καθεστώς συνδιοίκησης στην περιοχή. Λυπάμαι που Άρειος Πάγος και κράτος των Αθηνών άφησαν έναν τουρκικό μηχανισμό να διχάσει ξανά την περιοχή, να διαδώσει το σύνθημα Τούρκος ψηφίζει Τούρκο, που αδικεί και την περιοχή και τους κατοίκους της, καθώς εκφράζει μόνο τους λίγους προσκυνημένους του Προξενείου που λάδωσε το έντεράκι τους από τον τουρκικό παρά, για να γίνουν διάσημοι μόνο στην Τουρκία και στους μηχανισμούς του παρασκηνίου της τουρκικής διπλωματίας.

Θλίβομαι με τους εκπροσώπους των κομμάτων που εγκατέλειψαν την περιοχή και την άφησαν βορά στους ξένους πράκτορες. Αισθάνομαι αγανάκτηση με τους κοινοβουλευτικούς της περιοχής που προτιμούν τον ρόλο της γλάστρας από την προσφορά στον τόπο τους.

Η αποχή δεν είναι λύση, αλλά εν τέλει είναι η μόνη διέξοδος. Όταν πατριωτικά κομματίδια διαλύουν τον ιστό της περιοχής, η ευθύνη είναι πρωτίστως της κυβέρνησης. Στον θίασο των κομμάτων και το θέατρο των εκλογών, οι Θρακιώτες παίζουμε πλέον μόνο ως φαντάσματα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Στέργιος Γιαλάογλου
  • Αχ, Ευρώπη

    Μία ανάλυση των εθνικών ομάδων του EURO 2024 που κανείς δεν ήξερε ότι έχει ανάγκη… Όχι δεν…
  • Où va l’ Europe?

    Μετά την Κυριακή το φάντασμα της ακροδεξιάς δεν αιωρείται απλώς πάνω από την Ευρώπη. Η ακρ…
  • Ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων

    Καλό Κουρμπάν Μπαϊράμ σε όλες κι όλους, φίλες και φίλους, μαθήτριες και μαθητές, γονείς κα…
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αχ, Ευρώπη

Μία ανάλυση των εθνικών ομάδων του EURO 2024 που κανείς δεν ήξερε ότι έχει ανάγκη… Όχι δεν…