Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πόσο μας ενδιαφέρει η Ευρώπη; Ευρωβουλευτές, δημοσιογράφοι, φοιτητές μίλησαν στο ΔΠΘ

Πόσο μας ενδιαφέρει η Ευρώπη; Ευρωβουλευτές, δημοσιογράφοι, φοιτητές μίλησαν στο ΔΠΘ

0

Η ημερίδα «Επιλέγουμε το μέλλον της Ευρώπης, σε έναν κόσμο που αλλάζει» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κεντρικό αμφιθέατρο ΔΠΘ στην Κομοτηνή


Μία ημερίδα – συζήτηση με τίτλο «Επιλέγουμε το μέλλον της Ευρώπης, σε έναν κόσμο που αλλάζει» διοργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης την Πέμπτη 23 Μαΐου. Στόχος της εκδήλωσης ήταν το να έρθουν σε επαφή υποψήφιοι και υποψήφιες ευρωβουλευτές με τους φοιτητές απαντώντας στα ερωτήματά τους, να μιλήσουν δημοσιογράφοι των τοπικών ΜΜΕ για τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης, για τα προεκλογικά μηνύματα των ευρωεκλογών αλλά και να συζητηθούν οι εκλογικές τάσεις μέσω ερευνών των καθηγητών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ.

Απούσα η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ όπως επίσης και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Στο πρώτο πάνελ είχε σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι τρεις καλεσμένοι ευρωβουλευτές, Μαρία Ωραιοζήλη-Κουτσουπιά (ΝΔ), Γιώργος Νούσκαλης (ΣΥΡΙΖΑ), Αναστασία Τανιμανίδου (ΠΑΣΟΚ), να έρθουν σε άμεση επαφή με τα ερωτήματα των φοιτητών του τμήματος. Δυστυχώς όμως οι φοιτητές όπως και οι διοργανωτές αντιμετώπισαν το γεγονός ότι μόνο η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε το παρών στο πάνελ ενώ οι υποψήφιοι της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσαν τη συμμετοχή τους την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με τους διοργανωτές.


Το πάνελ των δημοσιογράφων

Ο ρόλος των ΜΜΕ, fake news, αποχή των πολιτών και άνοδος της ακροδεξιάς τα θέματα που απασχόλησαν τους εκπροσώπους των ΜΜΕ

Σε μία ζωντανή συζήτηση επιδόθηκαν οι εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ της Θράκης μιλώντας για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται της δημοσιογραφικής προσέγγισης των ευρωεκλογών, τα προεκλογικά μηνύματα των κομμάτων, την άνοδο της ακροδεξιάς όπως επίσης συζητήθηκε η σχέση social media και πολιτική.

Στο πάνελ των δημοσιογράφων συμμετείχαν ο Διονύσης Βοργιάς από τον «Χρόνο», η Νατάσσα Βαφειάδου από τον «Παρατηρητή της Θράκης», η Κατερίνα Καλεντερίδου από τη «Δέλτα Τηλεόραση» και ο Παύλος Μαραγκός από την Εφημερίδα «Εμπρός» ενώ συντόνισε ο καθηγητής ΔΠΘ, Παναγιώτης Πασχαλίδης.

Στο τρίτο και τελευταίο πάνελ, οι επίκουροι καθηγητές του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Κώστας Ελευθερίου και Γιώργος Σιάκας σχολίασαν τις τάσεις που αναπτύσσονται στην ελληνική κοινή γνώμη λίγο πριν τις Ευρωεκλογές. Το πάνελ συντόνισε η Ηράκλεια Γκατζίνη από το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.



 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μωραΐτης – Μαλλιαρουδάκη στην «μάχη» της διεκδίκησης της διοίκησης του ΕΒΕ Ξάνθης

Πως διαμορφώνεται το προεκλογικό σκηνικό  – Εκλογικό «παρών» του νυν προέδρου Στέλιο…