Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οδική ασφάλεια: Δυο κυκλικοί κόμβοι σε Άβδηρα και Μάγγανα

Οδική ασφάλεια: Δυο κυκλικοί κόμβοι σε Άβδηρα και Μάγγανα

0

Ο διαγωνισμός βρίσκεται στην κατάθεση προσφορών  -Υπό μελέτη και οι κυκλικοί κόμβοι σε Μυρωδάτο και Μάνδρα


Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Ι. Χατζηγκενέ: « Για μας προέχει η ασφάλεια των πολιτών» –  2024: Έτος οδικής ασφάλεια στην ΑΜΘ


Με δύο έργα οδικής ασφάλειας γιορτάζει η Π.Ε. Ξάνθης το έτος «οδικής ασφάλειας» που έχει ανακηρυχθεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Πρόκειται για δυο κυκλικούς κόμβους στις διασταυρώσεις Αβδήρων και Μαγγάνων αλλά και σε άλλους δύο κόμβους στο Μυρωδάτο και  Μάνδρα που βρίσκονται στο  στάδιο της μελέτης.

Έργα οδικής ασφάλειας από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης – Κόμβος Μαγγάνων – Κόμβος Αβδήρων

Όπως μας ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Μεταφορών Ιρφάν Χατζηγκενέ για τα έργα κατασκευής των κυκλικών κόμβων σε Μάγγανα και Άβδηρα οι προσφορές για τον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμός έχουν καταληκτική ημερομηνία έχει τις 16 Ιουνίου 2024. Το έργο με την επωνυμία «Κατασκευή Κυκλικών Κόμβων στην αρ.9 Επ. οδό (Κόμβος Μαγγάνων – Κόμβος Αβδήρων)» έχει προϋπολογισμό 1.440.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε τριες φάσεις. Στην α’ φάση του  βασικού έργου, προϋπολογισμού  1.360.000,00€ (με Φ.Π.Α.), η  β’  φάση περιλαμβάνει τεχνικά έργα και η γ’, πυλώνες της ΔΕΗ. Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβαση. Έχει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκη 2021-2027», Συγχρηματοδότηση ΕΤΠΑ και Εθνικοί Πόροι, με κωδικό ΟΠΣ: 6004769 και κωδικό πράξης 2024ΕΠ03170032.

Παράλληλα στο στάδιο της μελέτης βρίσκεται άλλο ένα παρεμφερές έργο με δύο κυκλικούς κόμβους στο Μυρωδάτο και στην Μάνδρα.


«Τα έργα αυτά είναι υψίστης σημασίας για την οδική ασφάλεια σε οδούς που ειδικά το καλοκαίρι έχουν πολύ μεγάλη κυκλοφορική κίνηση»
Ι. Χατζηγκενέ
Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών

Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Ι. Χατζηγκενέ: « Για μας προέχει η ασφάλεια των πολιτών»

Ο κ. Χατζηγκενέ το χαρακτήρισε έργο υψίστης σημασίας για  την οδική ασφάλεια της περιοχής: «Για μας προέχει η ασφάλεια των πολιτών . Γι αυτό και ανακηρύξαμε το 2024 ως έτος οδικής ασφάλειας για την περιφέρειά μας. Τα έργα αυτά είναι υψίστης σημασίας για την οδική ασφάλεια σε οδούς που ειδικά το καλοκαίρι έχουν πολύ μεγάλη κυκλοφορικής κίνηση». Να σημειώσουμε ότι στη διασταύρωση των Αβδήρων παρότι υπάρχουν φανάρια έχουν σημειωθεί πολλά δυστυχήματα και έχουν χάσει πολλοί συνάνθρωποι μας την ζωή τους.

2024: Έτος οδικής ασφάλεια στην ΑΜΘ

Να σημειώσουμε ότι με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, το 2024 έχει ανακηρυχθεί σε έτος «Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης»  Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε

Συνάντηση εργασίας την Παρασκευή 17 Μαΐου η υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου με τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Επικοινωνιών & Καλών Πρακτικών Ιρφάν Χατζηγκενέ, εκπροσώπους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και τους γενικούς διευθυντές Μεταφορών & Επικοινωνιών Περιφερειών της χώρας (διά ζώσης και διαδικτυακά) για τους στρατηγικούς στόχους του Εθνικού Σχεδίου Μεταφορών.

Λόγω αυτής της ανακήρυξης προγραμματίζεται μία σειρά πολλών δράσεων σε ολόκληρη την ΠΑΜΘ με στόχο την προώθηση της οδικής ασφάλειας και της ασφάλειας των Μεταφορών Παράλληλα, συζητήθηκε και η δημιουργία άτυπου Δικτύου Περιφερειών Ελλάδας σε θέματα Επικοινωνιών και Μεταφορών με την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το δραματικό τροχαίο

Τέσσερις νεκροί και πέντε τραυματίες που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ξάνθης, ο τραγικός απ…