-300 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτρια κυβάκια
-200 γρ. γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα στον ρεντέ
-10 τρυφερούς κολοκυθοανθούς, ψιλοκομμένους
-1 ξερό κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-4 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-2 κ.σ. σέλερι, ψιλοκομμένο
-2 κ.σ. άνηθο
-80 γρ. γρ. ελαιόλαδο
-100 γρ. ρύζι καρολίνα
-650 γρ. γρ. ζεστό νερό
-1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
-Φρεσκοτριμμένο λεμονοπίπερο , ή μαύρο πιπέρι
-Αλάτι
Σε μια κατσαρόλα με ζεσταίνουμε το μισό από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 3’,.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8’.
Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το νερό, τον μαϊντανό, τον άνηθο και μαγειρεύουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά για 25’ περίπου.
Περίπου στη μέση του μαγειρέματος προσθέτουμε τους κολοκυθοανθούς.
Λίγο πριν αποσύρουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα.
Σερβίρουμε το κολοκυθόρυζο με επιπλέον λεμόνι και λεμονοπίπερο.