Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

0

Για τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ


Με τρόπο δηκτικό σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, «ο πρωθυπουργός που έχει τρεις φορές σε διάστημα ενός έτους διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι ‘τα δύσκολα είναι πίσω μας’ σχετικά με την ακρίβεια, σήμερα εντόπισε ‘ενθαρρυντικές’ ενδείξεις στον πληθωρισμό του Μαρτίου».

Ήταν μια ξεκάθαρα ειρωνική επισήμανση από το ΠΑΣΟΚ, καθώς ακολούθησαν «μερικές …αποθαρρυντικές ενδείξεις» με βάση τα στοιχεία που αλίευσε από τη Εurostat.

Όπως επισημάνθηκε σχετικώς «ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων στην Ελλάδα σε σχέση με την ΕΕ ήταν υπερτετραπλάσιος τον Μάρτιο. 5,4% στην Ελλάδα και μόλις 1,2% στην ΕΕ».

«Η εικονική πραγματικότητα στην οποία ζει ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση με την οδυνηρή πραγματικότητα των Ελλήνων πολιτών, που κατατάσσονται προτελευταίοι σε αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρώπη», κατέληξαν από τη Χαριλάου Τρικούπη, στο σχόλιο που μοίρασαν στον Τύπου για τις τοποθετήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τετάρτη ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «υπάρχει μία αναντιστοιχία μεταξύ της πραγματικής απόδοσης της οικονομίας – των ρυθμών ανάπτυξης, των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται, των επενδύσεων που δρομολογούνται στη χώρα μας – και της αίσθησης μιας σημαντικής μερίδας των πολιτών ότι αυτή η ανάπτυξη πραγματικά τους αφορά. Και το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό. Διότι αυτό το οποίο απασχολεί πρωτίστως τους πολίτες σήμερα είναι η ακρίβεια, η οποία επιμένει, και η πίεση που η ακρίβεια βάζει στο διαθέσιμο εισόδημα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον πληθωρισμό ειδικά για τα τρόφιμα, λέγοντας ότι «τα τελευταία στοιχεία από τον πληθωρισμό των τροφίμων είναι ενθαρρυντικά. Θα περιμένουμε και τα στοιχεία του επόμενου μήνα. Και ελπίζω βέβαια ότι και το ‘Καλάθι του νοικοκυριού’ για το Πάσχα, κι αν μιλάμε για το ‘Καλάθι του νονού’, το αρνί και τα θαλασσινά τα οποία τρώμε το Πάσχα και τη Μεγάλη Εβδομάδα, ότι οι τιμές θα είναι λογικές και δεν θα ξεπεράσουν τα περσινά επίπεδα. Γι’ αυτό τουλάχιστον αγωνιζόμαστε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αλλαγή θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης ζητά η ΕΝΠΕ

Απ. Τζιτζικώστας: «Ήλθε η ώρα να μεταβούμε από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερε…