Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χαμηλές προσδοκίες για τα Λουτρά Ποταμιάς

Χαμηλές προσδοκίες για τα Λουτρά Ποταμιάς

0

Τα Λουτρά Ποταμιάς είναι κλειστά λόγω εργασιών στις πισίνες – Δεν προβλέπεται παρέμβαση στον αύλειο χώρο και τα πέριξ κτήρια


Ο δήμαρχος Δήμου Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης ξεκαθάρισε στο «Ε» ότι το Κάμπινγκ Μυρωδάτου δεν θα λειτουργήσει φέτος


Χαμηλές προσδοκίες θα πρέπει να έχουν οι κάτοικοι του Δήμου Αβδήρων καθώς όπως αποδεικνύεται δεν υπάρχει, τουλάχιστον για την ώρα, ένα στρατηγικό σχέδιο για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής καθώς οι δύο εν δυνάμει πόλοι έλξης τουρισμού βρίσκονται σε «ύπνωση».

Από τη μία τα Λουτρά της Ποταμιάς δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση καθώς από την είσοδο κιόλας ο επίδοξος περαστικός αποθαρρύνεται ενώ ο αύλειος χώρος είναι αφημένος στην τύχη του όπως άλλωστε και τα βανδαλισμένα, για πολλοστή φορά, καινούργια κτήρια συνθέτουν ένα σκηνικό εγκατάλειψης. Από την άλλη, το σίριαλ με το Κάμπινγκ Μυρωδάτου δεν λέει να τελειώσει. To Κάμπινγκ δεν προβλέπεται να λειτουργήσει το 2024 και προγραμματίζεται για του χρόνου το καλοκαίρι αν ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα Leader.



Για την ώρα δεν προβλέπεται κάποια παρέμβαση στα λεηλατημένα κτήρια στον αύλειο χώρο των Λουτρών

Ενάμιση μήνα παρέμειναν ανοιχτά τα Λουτρά Ποταμιάς, έπειτα από την επαναλειτουργία τους την 1η Φεβρουαρίου, καθώς από τις 26 Μαρτίου είναι κλειστά λόγω εργασιών στις πισίνες και αναμένεται να λειτουργήσει πάλι μετά το Πάσχα.

Το «Ε» περιηγήθηκε στον αύλειο χώρο των Λουτρών όπου οι εικόνες θυμίζουν σκηνικό εγκατάλειψης καθώς τα κτήρια στα οποία θα γίνονταν δωμάτια για διανυκτέρευση έγιναν αντικείμενο λεηλασίας. Οι εικόνες άλλωστε μιλούν από μόνες τους. Ο κ. Τσιτιρίδης μιλώντας στο «Ε» τόνισε ότι οι εργασίες που γίνονται αυτή τη στιγμή αφορούν αποκλειστικά τον εσωτερικό χώρο των λουτρών ενώ για τα πέριξ κτήρια «μπορεί να πάρουμε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Έχουμε αναθέσει μελέτη ώστε να μπορέσουμε να υποβάλλουμε πρόταση».

Ερωτώμενος αν υπάρχει φύλαξη στον χώρο ο κ. Τσιτιρίδης είπε ότι «όσο λειτουργούσε υπήρχαν οι υπάλληλοι που εργάζονταν κατά τις ώρες λειτουργίας αλλά δεν υπήρχε φύλαξη το βράδυ» ενώ υπογράμμισε «ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο για λεηλασία».

Αίσθηση είχε προκαλέσει επίσης το ωράριο λειτουργίας των Λουτρών το οποίο ήταν Δευτέρα με Παρασκευή 10:00 με 15:00, γεγονός που αφήνει εκτός όλους τους εργαζόμενους. Ο δήμαρχος Δήμου Αβδήρων ανέφερε ότι όσο λειτουργούσαν τα Λουτρά η επισκεψιμότητα κυμαινόταν περίπου στα 20 άτομα την ημέρα ενώ «είχαμε κάνει μια μικρή διεύρυνση ωραρίου αλλά δεν είχε πολλή κίνηση, ίσως επειδή δεν ήταν γνωστό».

Τέλος, ο κ. Τσιτιρίδης τόνισε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω αξιοποίηση ή διαφήμιση των Λουτρών. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες και πάρουμε χρηματοδότηση. Μόνο τότε».


Άποψη από το εσωτερικό των πέριξ κτηρίων των Λουτρών
Άποψη από το εσωτερικό των πέριξ κτηρίων των Λουτρών
Άποψη από το εσωτερικό των πέριξ κτηρίων των Λουτρών

Η επιτομή του σισύφειου μύθου το Κάμπινγκ του Μυρωδάτου

Πάνω από δέκα χρόνια κλειστό παραμένει το Κάμπινγκ Μυρωδάτου του οποίου η λειτουργία αποτελεί μία διαχρονική απαίτηση των κατοίκων της περιοχής καθώς ένα λειτουργικό κάμπινγκ θα ζωντανέψει όλη την παραλιακή ζώνη αλλά και το ταμείο του Δήμου Αβδήρων.

Ο κ. Τσιτιρίδης δήλωσε ότι ο στόχος είναι το Κάμπινγκ να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2025 σε αρχική φάση. «Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κάποια πράγματα θα γίνουν με ιδίους πόρους ενώ κάποια άλλα με χρηματοδότηση Leader ίσως».


Η είσοδος του Κάμπινγκ Μυρωδάτου

Σε σχετικό ρεπορτάζ του «Ε» το 2023 ο κ. Τσιτιρίδης είχε αναφέρει ότι «ο Δήμος έχει κάνει όλη την προετοιμασία και πως έχει έτοιμες μελέτες και αρχιτεκτονικές αποτυπώσεις, συνολικά αλλά και τμηματικά για κάθε τι που θα συμπεριλαμβάνει ο χώρος. Είπε επίσης πως ο δήμος έχει την πρόθεση να το αξιοποιήσει γιατί θεωρεί ότι θα δώσει τουριστική υπεραξία στην περιοχή του Μυρωδάτου, ωστόσο το εγχείρημα που είναι ένα σύγχρονων προδιαγραφών κάμπινγκ, πρόσθεσε πως απαιτεί γενναία χρηματοδότηση της τάξης του 1εκ. έως 1.300.000 ευρώ που ο δήμος αδυνατεί να καλύψει από ίδιους πόρους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστροφή 1055 αρχαίων νομισμάτων στην Τουρκία

Μία συμβολική κίνηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της προστασίας της πολιτιστικ…