-1½ κιλό κιλότο ή σπάλα μοσχάρι, σε μπουκιές
-250γρ. καρύδια τριμμένα
-1 πιπερίτσα καυτερή
-1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι κρασί λευκό
-200γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, σε μακρόστενες λωρίδες
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε το κρεμμύδι, την πιπερίτσα ψιλοκομμένη και το σκόρδο. Τα σοτάρετε όλα μαζί. Σβήνετε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1-1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ενδιάμεσα θα χρειαστεί να προσθέτετε σταδιακά ζεστό νεράκι.
Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το κρέας να πάρει μια βράση ακόμα. Το βγάζετε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το διατηρείτε ζεστό.
Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα του τα καρύδια και το τυρί και βράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το κρέας και βράζετε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να χυλώσει. Το σερβίρετε με ζυμαρικά της αρεσκείας σας ή πατατούλες τηγανητές αν προτιμάτε.