Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πίτα με σπανάκι, πλιγούρι και μανιτάρια

Πίτα με σπανάκι, πλιγούρι και μανιτάρια

0

-200 γρ. πλιγούρι

-500 γρ. νερό

-8 κ.σ. ελαιόλαδο

-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

-1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

-500 γρ. μανιτάρια champignon

-200 γρ. σπανάκι

-300 γρ. φέτα

-1 κύβο κότας

-450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες

-ελαιόλαδο, για άλειμμα των φύλλων

-σουσάμι, για πασπάλισμα

Σοτάρουμε το πλιγούρι καλά σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το νερό και 1 κύβο κοτόπουλο. Φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά. Με το που πάρει βράση, το αδειάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, και το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το νερό που έχει ώστε να φουσκώσει.

Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε το 1/3 των κομμένων μανιτάρια με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα 2/3. Χοντροκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα αλατοπιπερώνουμε, τα προσθέτουμε στο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα μανιτάρια. Αν το σπανάκι είναι κατεψυγμένο, το βάζουμε σε ένα μπολ με καυτό νερό για 1 λεπτό, μετά το στύβουμε καλά, και το ρίχνουμε στο μπολ με τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Αν είναι φρέσκο το σοτάρουμε στο τηγάνι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Ρίχνουμε το πλιγούρι σε ένα άλλο μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σπάμε τη φέτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε με το πλιγούρι και τα μανιτάρια.   Λαδώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε 6 φύλλα από κάτω λαδώνοντάς τα ένα-ένα κάθε φορά. Προσθέτουμε πάνω από αυτά τη γέμιση και από πάνω τοποθετούμε τα άλλα μισά φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Γυρνάμε όλα τα φύλλα προς τα μέσα και με ένα πινέλο βάζουμε στις άκρες της πίτας λίγο ελαιόλαδο.

Χαράζουμε την πίτα μπακλαβαδωτά, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά τα φύλλα και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η πίτα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…