Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αλμυρός Χριστουγεννιάτικος κορμός

Αλμυρός Χριστουγεννιάτικος κορμός

0

-5 μέτριες πατάτες βρασμένες και τριμμένες

-5 μέτρια καρότα βρασμένα και τριμμένα

-5 αυγά βρασμένα και τριμμένα

-150 γρ. Κίτρινο τυρί τριμμένο

-200 γρ. φιλέτο γαλοπούλας ψιλοκομμένο

 

Στον πάγκο στρώνουμε ένα φύλλο ζελατίνας για τρόφιμα και στρώνουμε τις τριμμένες πατάτες , δίνουνε σχήμα παραλληλόγραμμο 30*20 περίπου , τις πατάμε καλά με τις παλάμες μας αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε με πινέλο μαγιονέζα στη συνέχεια ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια της πατάτας την γαλοπούλα μετά το καρότο το πατάμε με τις παλάμες αλατοπιπερώνουμε μαγιονέζα , τριμμένο κίτρινο τυρί, τριμμένα αυγά αλατοπιπερώνουμε και μαγιονέζα.

Το τυλίγουμε σε ρολό με την ζελατίνα το τυλίγουμε και σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία μέρα.

Την επόμενη το βάζουμε σε μια πιατέλα το καλύπτουμε με μαγιονέζα ρίχνουμε σε σημεία κρέμα βαλσάμικο και με την ανάποδη πλευρά ενός πιρουνιού τραβάμε γραμμές.

Για χιόνι χρησιμοποιούμε νισεστέ.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Φρικασέ θαλασσινών με σάλτσα ταχίνι

    -1/4 φλ. ελαιόλαδο -1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια ή χταπόδι ή ανάμεικτα -1 πράσο κομμένο σε φ…
  • taxinopita

    Ταχινόπιτα

    -3½ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο για το ταψί -1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα…
  • Μελιτζάνες στιφάδο

    -5 μελιτζάνες τσακώνικες -1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο -4 ντομάτες ξεφλουδισμένες -1/2 φλι…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ θαλασσινών με σάλτσα ταχίνι

-1/4 φλ. ελαιόλαδο -1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια ή χταπόδι ή ανάμεικτα -1 πράσο κομμένο σε φ…