Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συντονιστικό για τις φυσικές καταστροφές εν’ όψει του χειμώνα

Συντονιστικό για τις φυσικές καταστροφές εν’ όψει του χειμώνα

0

Παγετός, πλημμύρες και πυρκαγιές τα θέματα στο τραπέζι της συνεδρίασης

 

Μέτρα και επικαιροποιημένα σχέδια αντιμετώπισης

 

“Ο χειμώνας έρχεται και πρέπει να ετοιμαζόμαστε”, ήταν η κατακλείδα του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Κουρτίδη, για την σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που συνεδρίασε χθες.

Παγετός, πλημμύρες και πυρκαγιές τα θέματα στο τραπέζι της συνεδρίασης

Η συνεδρίαση έγινε με τηλεδιάσκεψη και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών που απαρτίζουν το ΣΟΠΠ και οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας των δήμων. Τα θέματα που τέθηκαν ήταν η αντιμετώπιση παγετού και χιονόπτωσης, των πλημμυρών αλλά και των πυρκαγιών παρά το γεγονός ότι δεν είναι επίκαιρο ως φαινόμενο.

Αποχιονισμός από τους δήμους – Καλύτερος συντονισμός για το κλείσιμο σχολείων

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο κ. Κουρτίδης, σ’ ότι αφορά τον παγετό έχουν αναλάβει οι δήμοι το κομμάτι ευθύνης του αποχιονισμού στην επικράτειά τους. Για το ζήτημα των μηχανημάτων αποχιονισμού επιχειρούν με αυτά που έχουν και αν χρειάζονται περισσότερα μηχανήματα ή προσωπικό ενεργοποιούν και το Μητρώο Πολιτικής Προστασίας. Επίσης επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να υπάρχει καλύτερος συντονισμός για το πότε ανακοινώνεται κλείσιμο των σχολείων λόγω παγετού.

Πλημμύρες προ των πυλών – Επικαιροποιημένα σχέδια αντιμετώπισης

Σ’ ότι αφορά τις πλημμύρες αναφέρθηκε ότι η Π.Ε. Ξάνθης έχει προβεί σε καθαρισμό των μεγάλων καναλιών, του νοσοκομείου και της Χρύσας, ενώ πρόκειται να συνεχιστεί ο καθαρισμός και άλλων. Στην συνεδρίαση ειπώθηκε από τους εκπροσώπους του φράγματος στον Νέστο τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός σε περίπτωση πλημμυρών και μεγάλου όγκου νερού και πότε προβλέπεται η διάνοιξη των διωρύγων. Ειπώθηκε επίσης ότι όλοι οι δήμοι έχουν επικαιροποιημένο Σχέδιο για την αντιμετώπιση των πλημμυρών.

Υδρόφιλα και αντιπυρικές ζώνες για την πυροπροστασία του περιαστικού

Σ’ ότι αφορά τις πυρκαγιές επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της αντικατάστασης μέρους του περιαστικού δάσους από υδρόφιλα δέντρα, ένα έργο που θα αναλάβει το Δασαρχείο όπως και η δημιουργία και άλλων αντιπυρικών ζωνών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύσκεψη ΥΜΑΘ: Εξέλιξη περιφερειακών σχεδίων ανάπτυξης και στήριξη της Βόρειας Ελλάδας

Η ενίσχυση της συνεργασίας και οι δράσεις για την ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης σ…