Για το σολομό
-6 φιλετάκια σολομού φρέσκου (150γρ. το ένα)
-2 φύλλα σφολιάτας έτοιμης, μεγάλα
-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
-6 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-αλάτι
Για το σπανάκι
-500γρ. σπανάκι φρέσκο, πλυμένο
-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
-λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αρχικά ετοιμάζετε το σπανάκι: Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαραθούν, ρίχνετε το σπανάκι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε ένα φλιτζανάκι νερό και σκεπάζετε το τηγάνι μέχρι το σπανάκι να αρχίζει να βράζει. Τότε αλατίζετε, πιπερώνετε και προσθέτετε τον άνηθο. Τελευταία στιγμή ρίχνετε το μοσχοκάρυδο. Αφήνετε το σπανάκι να κρυώσει.
Σε ένα μπολ μαρινάρετε για λίγο τα φιλετάκια του σολομού με το λάδι, το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι.
Χωρίζετε τα φύλλα της σφολιάτας σε τρία μέρη το καθένα. Σε κάθε φύλλο απλώνετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού μια μικρή ποσότητα από το σπανάκι. Από πάνω ακουμπάτε ένα φιλετάκι σολομού και πάνω από το σολομό ακόμη λίγο σπανάκι. Τέλος, διπλώνετε τη σφολιάτα σε φάκελο και την ακουμπάτε προσεκτικά σε ένα ταψί.
Τρυπάτε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Σερβίρετε τα φακελάκια χλιαρά, κομμένα στη μέση.
*Συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη