-1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (δείτε παρατηρήσεις)
-1 αυγό
-2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ή 1 μεγάλο
-5 φρυγανιές σταρένιες ή σικάλεως τριμμένες
-2 -3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
-1 μέτρια ντομάτα
-30 ml (2 κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο
-Αλάτι
-Πιπέρι
-Ρίγανη
-Κύμινο
Για τη γέμιση:
-150-200 gr τυριά σε φέτες (γραβιέρα, cheddar)
Για την επικάλυψη:
1-2 πιπεριές κομμένες στη μέση (χωρίς τα σποράκια)
1-2 ντομάτες σε φέτες
Λίγο αλάτι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και τον ζυμώνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε να μείνει λίγο για να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς. Στρώνουμε με μια κόλλα ψησίματος μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με διαστάσεις 25Χ13 περίπου. Κάνουμε ένα στρώμα με το μισό μείγμα του κιμά, το στρώνουμε να έχει το ίδιο πάχος παντού και απλώνουμε πάνω του τα τυριά της επιλογής μας. Σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο κιμά και στρώνουμε να ισιώσει η επιφάνεια. Από πάνω καλύπτουμε με φέτες πιπεριάς και ντομάτας και αλατίζουμε ελαφρά τα λαχανικά μας.
Σκεπάζουμε με το χαρτί που περισσεύει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Μετά την 1 ώρα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα είκοσι λεπτά να ροδίσει το ρολό. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε το ρολό σε πιατέλα.
Συνοδεύουμε με πουρέ, με πιλαφάκι ή με τηγανητές πατάτες και με τα ψημένα λαχανικά της επικάλυψης.