Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Ν. Τσιρλιγκάνης: «Η ευφυής γεωργία μπορεί να αυξήσει το εισόδημα των αγροτών μειώνοντας τα έξοδα»

Ν. Τσιρλιγκάνης: «Η ευφυής γεωργία μπορεί να αυξήσει το εισόδημα των αγροτών μειώνοντας τα έξοδα»

0

Αποτελέσματα και προοπτικές από τη Διημερίδα με θέμα «Ευφυής Γεωργία – Τεχνολογίες, δυνατότητες, προοπτικές» που Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου

Εκτός των άλλων, η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, που προκύπτει λόγω της παραγωγής, παραμένει ζητούμενο

Το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, σε συνεργασία με το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πραγματοποίησαν τη Διημερίδα με θέμα: «Ευφυής Γεωργία – Τεχνολογίες, δυνατότητες, προοπτικές» στο πλαίσιο της Πράξης «ΑΓΡΟ4+ – Ολιστική προσέγγιση στη Γεωργία 4.0 για νέους αγρότες». Ειδικότερα, η διημερίδα διεξήχθη την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Elisso.

«Βασικά η διημερίδα αυτή αφορούσε την ευφυή γεωργία, τι είναι, πώς χρησιμοποιείται και τι δυνατότητες μπορεί να προσφέρει στους αγρότες»
Νέστωρ Τσιρλιγκάνης
Διευθυντής Ερευνών Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά

Ο Διευθυντής Ερευνών του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, Νέστωρ Τσιρλιγκάνης, μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή της, σημείωσε χαρακτηριστικά στο «Ε»:

«Βασικά η διημερίδα αυτή αφορούσε την ευφυή γεωργία, τι είναι, πώς χρησιμοποιείται και τι δυνατότητες μπορεί να προσφέρει στους αγρότες και γενικότερα ως μέθοδος παραγωγής με ό,τι θετικό μπορεί να έχει για το περιβάλλον. Τονίζουμε, επιπλέον πως κινείται στο πλαίσιο ενός ερευνητικού έργου, του agro 4, που παρουσιάζεται επί της ουσίας ως μία ολιστική προσέγγιση της ευφυής γεωργίας για νέους αγρότες. Τέλος, εκτός από μερικά γενικά θέματα της ευφυούς γεωργίας, παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα του έργου».

«Επισημάνθηκε ότι το συγκεκριμένο έργο agro 4 στόχο είχε να αναπτύξει μία υποδομή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την υποστήριξη της ευφυούς γεωργίας σε όλα της τα στάδια, δηλαδή από την αρχή με τη διερεύνηση μίας επένδυσης, την υλοποίηση και τη διαχείριση ενός αγρού και με όποια αποτελέσματα μπορούν να υπάρξουν. Επίσης η ευφυής γεωργία αποσκοπεί και μπορεί να πετύχει πρώτον τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που προκύπτει λόγω της παραγωγής και δεύτερον την βελτίωση των διαφόρων τεχνικών που χρησιμοποιούνται από τους αγρότες. Πετυχαίνοντας τα παραπάνω, θα υποστηριχθεί το εισόδημα των αγροτών ενώ παράλληλα θα μεγιστοποιηθεί η παραγωγή, και ταυτόχρονα θα ελαχιστοποιηθούν τα έξοδα και θα δοθεί μία λύση στη μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα να καταφέρει να θρέψει 10 δισεκατομμύρια κόσμο μέχρι το 2050», συμπλήρωσε καταληκτικά.

Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστροφή 1055 αρχαίων νομισμάτων στην Τουρκία

Μία συμβολική κίνηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της προστασίας της πολιτιστικ…