Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχαρίσιο σνίτσελ γεμιστό

Μοσχαρίσιο σνίτσελ γεμιστό

0

Μοσχαρίσιο σνίτσελ γεμιστό

4 μοσχαρίσια σνίτσελ

250 γραμμάρια ζαμπόν

250 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης

300 γραμμάρια μπέικον

Για την σάλτσα:

½ κρεμμύδι

2 κουταλιές βούτυρο

1 κουταλιά αλεύρι

300 ml λευκό κρασί

200 ml ζωμό κοτόπουλο

 

Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι και προσθέτετε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ζαμπόν και την γραβιέρα σε μπαστουνάκια.

Απλώνετε τα σνίτσελ, τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τοποθετείτε τα μπαστουνάκια ζαμπόν, τα μπαστουνάκια γραβιέρα, τυλίγετε σε ρολό και κλείνετε πρόχειρα με 1-2 οδοντογλυφίδες.

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζετε με λίγο ελαιόλαδο τα μοσχαρίσια ρολάκια, να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.

Αποσύρετε τα μοσχαρίσια ρολάκια από το τηγάνι, τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς, βγάζετε τις οδοντογλυφίδες, τα τυλίγετε με το μπέικον, τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στο grill, στους 240ο C για 8-10 λεπτά.

Για την σάλτσα σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι.

Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.

Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει αλλά να μην πάρει χρώμα και πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο.

Σβήνετε με το λευκό κρασί, το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να πάρει η σάλτσα την επιθυμητή υφή, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρετε τα μοσχαρίσια ρολάκια σε μεγάλα ατομικά πιάτα με πουρέ πατάτας ή πατάτες φούρνου και την σάλτσα κρασιού από πάνω.

Συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…