Μοσχαρίσιο σνίτσελ γεμιστό
4 μοσχαρίσια σνίτσελ
250 γραμμάρια ζαμπόν
250 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης
300 γραμμάρια μπέικον
Για την σάλτσα:
½ κρεμμύδι
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
300 ml λευκό κρασί
200 ml ζωμό κοτόπουλο
Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι και προσθέτετε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ζαμπόν και την γραβιέρα σε μπαστουνάκια.
Απλώνετε τα σνίτσελ, τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τοποθετείτε τα μπαστουνάκια ζαμπόν, τα μπαστουνάκια γραβιέρα, τυλίγετε σε ρολό και κλείνετε πρόχειρα με 1-2 οδοντογλυφίδες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζετε με λίγο ελαιόλαδο τα μοσχαρίσια ρολάκια, να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αποσύρετε τα μοσχαρίσια ρολάκια από το τηγάνι, τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς, βγάζετε τις οδοντογλυφίδες, τα τυλίγετε με το μπέικον, τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στο grill, στους 240ο C για 8-10 λεπτά.
Για την σάλτσα σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει αλλά να μην πάρει χρώμα και πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να πάρει η σάλτσα την επιθυμητή υφή, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε τα μοσχαρίσια ρολάκια σε μεγάλα ατομικά πιάτα με πουρέ πατάτας ή πατάτες φούρνου και την σάλτσα κρασιού από πάνω.
Συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου