Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Γεωργιάδης: Ανακοίνωσε μέτρα για τους εργαζόμενους στις πληγείσες περιοχές

Γεωργιάδης: Ανακοίνωσε μέτρα για τους εργαζόμενους στις πληγείσες περιοχές

0

Προτεραιότητα στην έκδοση των συντάξεων σε Θεσσαλία, Εβρο και Ρόδο

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, λόγω της κακοκαιρίας Daniel, αλλά και για τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στις πληγείσες περιοχές, μίλησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όπως είπε, «το υπουργείο Εργασίας υπέγραψε, την ίδια μόλις ημέρα που δημοσιεύτηκε ο «χάρτης» των πληγεισών περιοχών, απόφαση για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων και την παροχή επιδόματος 534 ευρώ στους εργαζόμενους για έως τρεις μήνες. Επίσης, εκδόθηκε απόφαση για την ασφαλιστική κάλυψη όλων των κατοίκων της Θεσσαλίας, ασχέτως αν χρωστούν ή όχι στα ταμεία, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση στην υγεία, χωρίς καμία ταλαιπωρία, γιατί εκεί τίθενται και ζητήματα δημόσιας υγείας. Μέσα σε διάστημα 24ώρου, όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Εργασίας για την ανακούφιση των πολιτών στη Θεσσαλία έχουν τεθεί σε λειτουργία».

«Ήδη, ο ΕΦΚΑ, με δική μου προσωπική εντολή, δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην έκδοση των συντάξεων στη Θεσσαλία, στον Έβρο και στη Ρόδο, δηλαδή στις πληγείσες περιοχές. Ακριβώς, για να δείξουμε ότι το κράτος αναγνωρίζει ότι εκεί οι άνθρωποι έχουν αυξημένες ανάγκες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι οι εργαζόμενοι που μπαίνουν σε αναστολή θα λαμβάνουν 534 ευρώ για έως τρεις μήνες. Όπως διευκρίνισε, το κράτος πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές τους 100% στον ονομαστικό μισθό τους, για να μην χάσουν τίποτα από τη σύνταξή τους και από τις παροχές, που δικαιούνται.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Market pass: Ξεκινούν οι πληρωμές – Θα πιστωθούν 277 εκατ. μέχρι τη Δευτέρα

Σε 2,61 εκ. δικαιούχους Ξεκίνησε  από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται το απ…