-200-250gr γεμιστά μπισκότα της επιλογής μας
-500gr στραγγιστό γιαούρτι
-1 κουτί (395 gr) καραμελωμένο γάλα
-1 φάκελο (10gr) ζελατίνη σε σκόνη
-60 ml νερό
-60 ml γάλα και λίγο ακόμη για τα μπισκότα, αλλιώς λίγο βούτυρο
-200-250 ml κρέμα γάλακτος με 35%
-2-3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
-1 βανίλια
Για το γαρνίρισμα, σπασμένα μπισκότα (θα κρατήσουμε καμιά δεκαριά από τα 250gr…) ή καραμελωμένα χοντροκομμένα αμυγδαλάκια
Αλέθουμε στο multi τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το γάλα (ή το βούτυρο) και τα στρώνουμε σε ταψάκι με διαστάσεις 16Χ25 (ή αντίστοιχο στρογγυλό). Διαλύουμε στο καυτό νερό τη ζελατίνη, αφήνουμε να φουσκώσει 3-4 λεπτά και ανακατεύουμε το διάλυμα με το κρύο γάλα. Αυτό το μείγμα θα προσθέσουμε στην κρέμα μας αν θέλουμε να στέκεται σε πάστα το γλυκό μας.
Χτυπάμε στο μίξερ του χεριού το γιαούρτι με το καραμελωμένο γάλα, προσθέτουμε το μείγμα της ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα καραμέλας.
Σπάμε με ένα μαχαίρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού ή το πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας, καρύδα (ή καραμελωμένα χοντροκομμένα αμυγδαλάκια ή καρύδια). Αφήνουμε να σταθεί 2-3 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.