Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οι μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο «στόχαστρο» της ΝΔ

Οι μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο «στόχαστρο» της ΝΔ

0

Για παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, μίλησε ο Κ. Μητσοτάκης. Για υποστήριξη του προξενείου και στον Ζεϊμπέκ έκανε λόγο ο Ακ. Σκέρτσος

Για «απαράδεκτα και επικίνδυνα παιχνίδια Μητσοτάκη σε βάρος της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας», κατηγορεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο «στόχαστρο» της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη μπήκαν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για «ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου» στη Ροδόπη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι: «Και προσοχή: Δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη την μουσουλμανική μειονότητα. Έχω, άλλωστε, στηρίξει τη θρησκευτική μειονότητα, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Άκης Σκέρτσος κάλεσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ να αναλύσει τα αίτια της νίκης του υποψήφιου, προσθέτοντας: «η επιλογή υποψηφίων που υιοθετούν την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα, μιλούν ανοιχτά για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και υποστηρίζονται εμφανώς από το τουρκικό προξενείο -όπως και ο κ. Ζεϊμπέκ που εξελέγη στην Ξάνθη- προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτα και επικίνδυνα παιχνίδια Μητσοτάκη σε βάρος της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας»

Απαντώντας στις σχετικές κατηγορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τόνισε: «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, καθοδηγούμενοι από την έπαρση και την πρωτοφανή αλαζονεία να μην ανέχονται κανένα άλλο χρώμα στον εκλογικό χάρτη, δεν διστάζουν να παίξουν ακόμη και το επικίνδυνο χαρτί της στοχοποίησης και του διχασμού Ελλήνων πολιτών, υποτιμώντας κατάφωρα την δημοκρατική ψήφο των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας.

Η αντιμετώπιση των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών της Ροδόπης ως ενεργούμενα ξένης δύναμης και η αμφισβήτηση της δημοκρατικής τους βούλησης αποτελεί μια βαθιά επικίνδυνη πρακτική, που παραπέμπει στις χειρότερες στιγμές διχασμού, προσβάλει τη συνταγματική αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους πολίτες και εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους».

Με νεότερη ανακοίνωσή του και με αφορμή διαξιφισμό του βουλευτή της ΝΔ κ. Σιμόπουλου, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπουρνού στηλίτευσε την «υποκρισία» όπως αναφέρει της ΝΔ, επικαλούμενος σημεία του πορίσματος της Διακομματικής. «Ξεκάθαρη είναι η υποκρισία μιας παράταξης τα στελέχη της οποίας παρέθεταν γεύματα, συναντιούνταν και φωτογραφίζονταν προεκλογικά με τον Πρόξενο της Τουρκίας και τον ψευδομουφτή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ υποδέχτηκε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη

Ο κ. Τοψίδης ενημέρωσε τον κ Ζαγοράκη για την αναπτυξιακή προοπτική και τον προγραμματισμό…