Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Γ. Βαρουφάκης: Στον αγώνα των επόμενων εβδομάδων ριχνόμαστε από σήμερα με χαμόγελο και πείσμα

Γ. Βαρουφάκης: Στον αγώνα των επόμενων εβδομάδων ριχνόμαστε από σήμερα με χαμόγελο και πείσμα

0

«Πόρτα-πόρτα από απόψε. Γειτονιά-γειτονιά. Πλατεία-πλατεία!» ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της 28ης Μαΐου

Θετικό και ελπιδοφόρο το κλίμα της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

«Πόρτα-πόρτα από απόψε. Γειτονιά-γειτονιά. Πλατεία-πλατεία!» ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε στην σύγκληση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της 28ης Μαΐου το στίγμα του καινούργιου αγώνα για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, με έμφαση την ανάδειξη της σκληρής κοινοβουλευτικής δουλειάς που έκανε το κόμμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Με ένα ευχαριστώ προς τους συνοδοιπόρους του ξεκίνησε την εισήγησή του ο Γιάνης Βαρουφάκης «για τον ωραίο αγώνα που δίνουμε, και που θα δίνουμε όσο έχουμε ανάσα στα πνευμόνια μας. Έναν αγώνα που είναι πράγματι ωραίος επειδή αφορά ανθρώπους εκεί έξω που, ως επί το πλείστον, δεν μας γνωρίζουν αλλά που εμείς τους νιώθουμε, τους πονάμε, δεν δεχόμαστε να αποδεχτούμε τις ρυτίδες που σκάβει στα πρόσωπά τους η αγωνία για το πως θα τα βγάλουν πέρα, για τα σπίτια που χάνουν, για τα παιδιά και τα εγγόνια τους που φεύγουν. Τελειώνει μια δύσκολη βδομάδα αλλά αρχίζουν τέσσερις εβδομάδες γεμάτες ευκαιρίες και ελπίδα».

Δίνοντας έμφαση στην καθοριστική σημασία της εισόδου του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στη Βουλή τόνισε:

«Εξασφαλίζοντας άλλο ένα 0,38%, ώστε να μπούμε ξανά στη Βουλή, στερούμε βουλευτές από την «Μητσοτάκης ΑΕ». Συνοδοιπόροι, μπορούμε, και άρα πρέπει, να στερήσουμε από τον κ. Μητσοτάκη αυτή την δύναμη! Αρκούν για αυτό μία ή δυο περισσότερες ψήφοι για το ΜέΡΑ25 σε κάθε εκλογικό κέντρο της χώρας. Ποτέ ένας τόσο εφικτός στόχος δεν θα μείωνε τόσο πολύ την κοινοβουλευτική δύναμη της Δεξιάς. Όπως απέδειξαν οι λίγοι βουλευτές του ΜέΡΑ25 τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει σημασία ένα μη πατερναλιστικό κόμμα της Αριστεράς να είναι εκεί μέσα, στη Βουλή, να περνά κι εκεί τη φωνή των αγωνιστών και, παράλληλα, να εκμαιεύει πληροφορίες και υλικό που μόνο από τη Βουλή μπορούμε να αντλήσουμε για να πληροφορείστε εκεί έξω για πράγματα που δεν θα μαθαίνατε ποτέ».

Ολοκληρώνοντας την εισήγηση του υπογράμμισε «Πόρτα-πόρτα λοιπόν από απόψε. Γειτονιά-γειτονιά. Πλατεία-πλατεία. Κοντά στον κόσμο. Αδιαμεσολάβητα. Η άγρια ομορφιά της Δημοκρατίας έτσι βιώνεται, έτσι λειτουργεί: Δίνοντας στον κόσμο που έχει ανάγκη τον ριζοσπαστικό λόγο μας, τις ατόφιες επαναστατικές αλήθειες στη Βουλή, το έναυσμα να βάλει αυτή τη φωνή στη Βουλή. Όχι για τα αξιώματα αλλά πάντα μ’ ένα και μοναδικό στόχο: Την Ήττα της Δεξιάς, τη ρήξη με τα αίτια της Δεξιάς και, φυσικά, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας ώστε να εξαλείψει ο λόγος για να υπάρχει Δεξιά».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…