Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ένταξη νέων έργων 1,3 ευρώ αναμένει άμεσα ο δήμος Αβδήρων

Ένταξη νέων έργων 1,3 ευρώ αναμένει άμεσα ο δήμος Αβδήρων

0

Για αναπλάσεις στο Πόρτο Λάγος και ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων από το πρόγραμμα «Ηλέκτρα»  – Ο Δήμος Αβδήρων έχει εντάξει έργα 5,5 εκ. ευρώ τον τελευταίο μήνα

 

300 μέτρα παραπέρα το Θεματικό πάρκο από το μουσουλμανικό νεκροταφείο στον Πετεινό –  Το καλό το παλικάρι ….

 

«Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι». Μ’ αυτή την λογική …πορεύτηκε η δημοτική αρχή Αβδήρων και εφόσον δεν μπόρεσε να υλοποιήσει το θεματικό πάρκο στον χώρο που είχε επιλέξει αρχικά δίπλα στο μουσουλμανικό νεκροταφείο , σ’ ένα οικόπεδο 15 στρεμμάτων, εξαιτίας των γνωστών γεγονότων που υποκίνησε η αντιπολίτευση για να ακυρώσει το έργο, άλλαξε χωροθέτηση και σχεδιασμό και τελικά κατάφερε να εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης ένα έργο της τάξης των 2 εκ. ευρώ, για τους κατοίκους του Πετεινού. Ένα έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αφού όταν ολοκληρωθεί θα είναι ένας τόπος συνάντησης, κοινωνικοποίησης, αναψυχής για μικρούς και μεγάλους προσδίδοντας υπεραξία στον οικισμό και αυξάνοντας την επισκεψιμότητα του.

300 μέτρα παραπέρα το Θεματικό πάρκο από το μουσουλμανικό νεκροταφείο στον Πετεινό –  Το καλό το παλικάρι ….

Την ικανοποίησή του για την τελική εξέλιξη εκφράζει ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης σημειώνοντας ότι  όλο αυτό για το οποίο κατηγορήθηκε που ήταν προκατασκευασμένο για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικούς σκοπούς, κατέπεσε και παράλληλα δεν έκαμψε την αποφασιστικότητά του να γίνει ένα τέτοιο έργο στον οικισμό: « Γι’ αυτό συνεργασία με την τεχνική μας υπηρεσία αναζητήσαμε εναλλακτική πρόταση και επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος που είναι 250 – 300 μέτρα πιο κάτω από τον προηγούμενο χώρο, είναι μικρότερο οικόπεδο και έτσι η μελέτη προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα. Μειώσαμε και τον προϋπολογισμό και το υποβάλλαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης όπου είχαμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Είμαι ικανοποιημένος για την εξέλιξη γιατί θεωρώ ότι θα ήταν άδικο ο οικισμός να χάσει ένα Θεματικό πάρκο επειδή κάποιοι δημιούργησαν προβλήματα».

Αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το οικόπεδο που είχε προεπιλεχθεί ο κ. Τσιτιρίδης είπε πως αναμένεται η έκθεση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και ο δήμος Αβδήρων παρεμβαίνει μόνο για να καθαρίσει από τα χόρτα τον χώρο πάντα με επίβλεψη ατόμου από την Αρχαιολογική υπηρεσία. 

Ο Δήμος Αβδήρων έχει εντάξει έργα 5,5 εκ. ευρώ τον τελευταίο μήνα – Υπό ένταξη άλλα 1,3 εκ. ευρώ

Να σημειώσουμε ότι  το τελευταίο μήνα ο δήμος Αβδήρων έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης δύο μεγάλα έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκ. ευρώ. Πρόκειται για το έργο της ΔΕΥΑ Αβδήρων 3,5 εκ. ευρώ και το θεματικό πάρκο. Δεν σταματά όμως εδώ. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιτιρίδης έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα» προτάσεις για  ενεργειακή αναβάθμιση  κτηρίων της τάξης των 500.000 ευρώ και μια σειρά από έργα ανάπλασης στο Πόρτο Λάγος  της τάξης των 800.000 ευρώ. Επίσης σε διαδικασία ένταξης βρίσκεται και ένα άλλο μεγάλο έργο, αυτό του Βιολογικού των Αβδήρων, Μυρωδάτου, Βελόνης, έργο με προϋπολογισμό 5,5 εκ. ευρώ που αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της περιφέρειας.

 Dream team η τεχνική υπηρεσία του δήμου Αβδήρων

«Αυτό είναι αποτέλεσμα ενός καλού συντονισμού που έχουμε πετύχει στην τεχνική μας υπηρεσία. Οι Μηχανικοί μας παράγουν έργο με μελέτες και υποβάλλουμε προτάσεις αξιοποιώντας προγράμματα χρηματοδότησης. Υπάρχει καλό κλίμα συνεργασίας και έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα», σημειώνει ο κ. Τσιτιρίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ευρωεκλογές 2024 – Ανδρουλάκης: Εθνική ανάγκη η πατρίδα μας να αποκτήσει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «Στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι να οικ…