Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Βιβλιοπαρουσίαση: «Με την Πλάτη στον Τοίχο» του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Βιβλιοπαρουσίαση: «Με την Πλάτη στον Τοίχο» του Ευκλείδη Τσακαλώτου

0

Την Τετάρτη 5 Απριλίου στο Ξενοδοχείο «ΕΛΕΝΑ»

Στη Ξάνθη θα βρίσκεται την Τετάρτη 4 Απριλίου, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να παρουσιάσει το βιβλίο του «Με την Πλάτη στον Τοίχο».

Η εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου στη Ξάνθη, διοργανώνεται από το βιβλιοπωλείο ΔΥΟ και τις εκδόσεις «ΘΕΜΕΛΙΟ», και θα γίνει στις 7:30μ.μ. στο Ξενοδοχείο «ΕΛΕΝΑ».

Ο πλήρης τίτλος του βιβλίου είναι: «Με την Πλάτη στον Τοίχο – Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία 2015-2019».

Για το βιβλίο συζητούν:

  • Κυριάκος Παρασχίδης, εκπαιδευτικός, πρώην σχολικός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Ευκλείδης Τσακαλώτος, π. Υπουργός Οικονομικών, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου, συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ξάνθης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η επιμέλεια του βιβλίου ανήκει στον κ. Τσακαλώτο, ο πρόλογος είναι του Αλέξη Τσίπρα ενώ συγγράφουν επίσης: Γιώργος Γερμανός – Αδάμ Καραγλάνης – Μαρία Κουμερτά – Βίκη Κουφορίζου – Δημήτρης Λιάκος – Δημήτρης Παπαγιαννάκος – Έλενα Παπαδοπούλου – Αντώνης Παπαζαχαρίου – Σπύρος Παπακωνσταντίνου – Γιώργος Σταθάκης – Ευκλείδης Τσακαλώτος – Χρήστος Τσίτσικας.

Το βιβλίο
Όπως αναφέρεται για το βιβλίο, αυτό δεν επιδιώκει να κάνει μια συνολική καταγραφή της πορείας αυτού του εγχειρήματος. Περιορίζεται σε ζητήματα οικονομικής πολιτικής και στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές. Είναι ένα βιβλίο πολλών συγγραφέων, που γράφουν σε επικοινωνία μεταξύ τους, όπως ακριβώς δούλεψαν εκείνη την περίοδο. Ένας συλλογικός τόμος που καταπιάνεται με μια σειρά από ζητήματα που διαχειρίστηκε το Υπουργείο Οικονομικών: από τη ρύθμιση του χρέους και την έξοδο από τα Μνημόνια μέχρι τη δημιουργία του λεγόμενου Υπερταμείου, και από τη φορολογική πολιτική μέχρι το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.

Οι συγγραφείς δεν καταγράφουν μόνο την εμπειρία τους, αλλά και τη δουλειά δεκάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις και στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής. Εμπλέκονται, επίσης, με την κριτική της διαπραγματευτικής τακτικής της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όντως χρέωσε την Ελλάδα με 80 δις επιπλέον χρέος; Ήταν η αιτία για ένα «τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο»; Σκοπίμως υπερφορολόγησε τα μεσαία στρώματα; Παρόλο το Μνημόνιο κατάφερε να μειώσει τις ανισότητες; Διαπραγματεύτηκαν πάντα με μέριμνα των προστασία των ανθρώπων που υπέφεραν από την κρίση; Πώς έπαιρναν τις κρίσιμες αποφάσεις;»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής και φέτος στην Ξάνθη

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξάνθης «Βάτραχοι» Για 12η …