Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μητσοτάκης από Έβρο: Ο φράχτης είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας

Μητσοτάκης από Έβρο: Ο φράχτης είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας

0

Από την Ορεστιάδα δεσμεύτηκε ότι ο φράχτης θα ολοκληρωθεί σε όλο το μήκος του με ή χωρίς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Δήλωσε σίγουρος ότι αν εκλεγεί κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεχιστεί η πολιτική της φύλαξης των συνόρων

Τον Έβρο επισκέφθηκε χθες Παρασκευή 31 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας στους κατοίκους της Ορεστιάδας, ανέφερε ότι ««τον φράχτη θα τον ολοκληρώσουμε σε όλο το μήκος του Έβρου και εάν δεν καταφέρουμε να βρούμε ευρωπαϊκούς πόρους για να το χρηματοδοτήσουμε, θα το χρηματοδοτήσουμε με εθνικούς πόρους, διότι αποτελεί εθνική αναγκαιότητα» επανέλαβε και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να λάβει θέση ως προς το τι θα πράξει.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι «θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που αντιπαλεύονται αυτό το έργο και φτάνουν μέχρι του σημείου να καταθέτουν τροπολογίες και ψηφίσματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μην χρηματοδοτηθεί αυτό το τεχνητό ανάχωμα, ο φράχτης, από ευρωπαϊκούς πόρους».

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός κάλεσε την αντιπολίτευση να τοποθετηθεί ξεκάθαρα «θα συνεχίσει το έργο του φράχτη ή θα το σταματήσει; Θα ξηλώσει το φράχτη τον οποίον έχουμε ήδη φτιάξει, επιστρέφοντας σε μία λογική ανοιχτών συνόρων ή θα διαφυλάξει το κεκτημένο μιας ασφαλούς Ελλάδος που προστατεύει τα σύνορά της; Ενός ασφαλούς Έβρου;»

«Η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο νικητής των επερχόμενων εκλογών»

Σίγουρος εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης όσον αφορά στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αν και η ίδια βρίσκεται, όπως δείχνουν όλες οι επίσημες δημοσκοπήσεις, μόνο 4,7% μονάδες στη πρόθεση ψήφου μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε και σε όσους από τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας μιλάνε για πατριωτισμό και απευθυνόμενος στους κατοίκους της Ορεστιάδας σημείωσε: «σε όλους αυτούς οι οποίοι μιλάνε για δήθεν πατριωτισμό στα λόγια, να τους απαντήσετε ποιοι ήταν οι πραγματικοί πατριώτες στα έργα και όχι στα λόγια και ότι η σταθερή και ασφαλής Ελλάδα είναι ταυτισμένη με τη μεγάλη μας παράταξη, με τη Νέα Δημοκρατία».

Τον πρωθυπουργό που συνοδευόταν από τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη υποδέχτηκαν στην Ορεστιάδα οι βουλευτές Τάσος Δημοσχάκης, Σταύρος Κελέτσης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Επίσκεψη στο Διδυμότειχο

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε το λόγο στου κατοίκους του Διδυμότειχου τονίζοντας ότι «μπορεί ο Έβρος γεωγραφικά να λογίζεται ως ακριτική Ελλάδα, θέλω να ξέρετε όμως ότι είστε στο κέντρο της δικής μου καρδιάς. Γι’ αυτό εξάλλου επέλεξα να είμαι και υποψήφιος μαζί σας στον Έβρο, για να δώσουμε μαζί τον αγώνα για μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα. Σταθερά, τολμηρά μπροστά, με τη Νέα Δημοκρατία νικήτρια στις εκλογές της 21ης Μαΐου».

Ύστερα από την μαζική αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ότι ποτέ δεν κρύφτηκε και πάντα ανέλαβε το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί. «Όπου χρειάστηκε ζήτησα συγγνώμη και δεσμεύτηκα ότι τα κακώς κείμενα θα διορθωθούν», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ρίχνοντας μεγάλο βάρος στις επερχόμενες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης προέτρεψε το ακροατήριο «να πείσετε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν πειστεί ακόμα, στα καφενεία, στους χώρους εργασίας. Μπορεί να είναι φίλοι σας, μπορεί να είναι συγγενείς σας, μπορεί να είναι συμμαθητές σας, συμφοιτητές σας. Μιλάμε και για νέα παιδιά, θα ψηφίσουν για πρώτη φορά 17αρηδες σε αυτές τις εκλογές και αυτό είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, να τους μιλήσετε πραγματικά για τις σημαντικές επιλογές».

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο κατά 35 ακόμα χιλιόμετρα. Παρών ήταν και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…