Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αιφνίδια, αλλά ενδιαφέρουσα νέα αυτοδιοικητική πρόταση από τον Ηλία Γερμαντζίδη

Αιφνίδια, αλλά ενδιαφέρουσα νέα αυτοδιοικητική πρόταση από τον Ηλία Γερμαντζίδη

2

Ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί συνδυασμού με το όνομα «ΠΝΟΗ» που θα διεκδικήσει το δήμο Ξάνθης

Η κρίσιμη συνάντηση των ιδρυτικών μελών του συνδυασμού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Ηλ. Γερμαντζίδης: «Αυτοί είναι οι μοναδικοί που μπορούν να δώσουν νέα πνοή στον Δ. Ξάνθης

 

Το αυτοδιοικητικό τοπίο στο δήμο Ξάνθης έρχεται να «ανακατέψει» μια νέα πρωτοβουλία που κινήθηκε μέχρι τώρα εκτός δημόσιου χώρου. Πρόκειται για το νέο συνδυασμό «ΠΝΟΗ» που θα διεκδικήσει την ψήφο των ξανθιωτών με επικεφαλής τον Ηλία Γερμαντζίδη.

Η ιδέα ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες ωστόσο, η «καθοριστική» σύσκεψη των ιδρυτικών μελών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε γνωστό καφέ της πόλης.

Η φιλοσοφία που ενώνει και εμπνέει τα μέλη του συνδυασμού είναι η αγάπη για τον τόπο σε συνδυασμό με τα καλά παραδείγματα από την Ελλάδα και την Ευρώπη, τη «φρεσκάδα» της νέας γενιάς και την ανάγκη για ένα νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης, μακριά από γνωστές πολιτικές πρακτικές.

Ο ίδιος ο Ηλίας Γερμαντζίδης, εμπνευστής της ιδέας, είναι γνωστός τοπογράφος στην Ξάνθη, δραστήριος επιχειρηματίας και με ενεργό παρουσία σε πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα.

Σε μια πρώτη, λιτή του δήλωση στο «Ε», ο ίδιος σημείωσε: “Οι συνεργασίες που έχουμε ως εταιρεία τα τελευταία χρόνια με έχουν βοηθήσει να κατανοήσω τις δυνατότητες και τις δυσλειτουργίες που έχει ένας Δήμος, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει σε σχέση με τους υπόλοιπους και, κυρίως, πώς μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των ίδιων των πολιτών.

Κάποιοι Δήμοι της χώρας αποτελούν παραδείγματα καλής πρακτικής. Μπορούμε να αντλήσουμε πολύτιμη εμπειρία, να συνεργαστούμε μαζί τους και να προσαρμόσουμε επιτυχημένες προσπάθειες στις δικές μας ανάγκες.

Ο Δήμος της Ξάνθης έχει πολλές δυνατότητες αλλά δυστυχώς μένουν αναξιοποίητες εδώ και χρόνια. Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα ανθρώπων με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινό όραμα για τον τόπο μας και είμαι βέβαιος πως μπορούμε να  το κάνουμε πράξη καθώς διαθέτουμε τεχνογνωσία και κυρίως διάθεση για δουλειά!

Ο συνδυασμός μας θα λέγεται ΠΝΟΗ και στο μεγαλύτερο μέρος του θα αποτελείται από νέους και νέες που έχουν το σθένος και την ικανότητα να συνεισφέρουν για ένα καλύτερο αύριο.

Είναι οι μοναδικοί που μπορούν να δώσουν νέα πνοή στον Δ.Ξάνθης!”

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι/ες που θα συμμετέχουν στην παράταξη ΠΝΟΗ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …