Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Μεγάλη «πράσινη» διάκριση για τα Θερμοκήπια Θράκης A.E.

Μεγάλη «πράσινη» διάκριση για τα Θερμοκήπια Θράκης A.E.

0

Κατέκτησε το βραβείο της πράσινης εταιρείας της χρονιάς από την Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας μαζί με άλλες χρυσές και ασημένιες διακρίσεις

 

Η επιλογή της εταιρείας Θερμοκήπια Θράκης A.E. να παντρέψει τις αξίες της παραδοσιακής αγροτικής καλλιέργειας με την σύγχρονη επιχειρηματικότητα και τον απόλυτο σεβασμό του περιβάλλοντος με απόλυτα οικολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, καθώς και η προσήλωση στους στόχους αυτούς ήρθε να στιγμή να επιβεβαιωθούν στη φετινή απονομή των GREEN AWARDS 2023.

Τα βραβεία αυτά υπό́ την αιγίδα της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας, αναδεικνύουν και επιβραβεύουν την καινοτομία σε προϊόντα και πρακτικές που προάγουν τη βιωσιμότητα.

Εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, φορέων, πανεπιστημίων, επαγγελματίες και εκπρόσωποι του Τύπου συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τα πιο καινοτόμα πράσινα έργα και μυαλά της χώρας μας. «Είναι συγκινητικό να βλέπουμε πως είμαστε μέρος μιας συνολικής προσπάθειας νέου τύπου οικονομίας που επενδύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και συμπεριφορά», τονίστηκε από την πλευρά της εταιρείας, με αφορμή την απονομή των φετινών βραβείων.

Η αναγνώριση της εταιρείας ως κορυφαίας πράσινης εταιρείας για το 2023 GREEN COMPANY OF THE YEAR και η απονομή του GRAND AWARD τιμά της εταιρείας και τους ανθρώπους της για την προσπάθεια που κάνουν χρόνια τώρα.

Επιπλέον στην εταιρεία απονεμήθηκαν τα gold awards στις κατηγορίες:

1)Θερμοκήπια Πολλαπλών Εφαρμογών Βιώσιμης Ανάπτυξης: Γεωθερμία – Φωτοβολταϊκά-Γεωργία Ακριβείας

2)Πετυχημένη Εφαρμογή EU FARM TO FORK, από το Αγρόκτημα στο Πιάτο σας

3)Πρωτοπόρα Σειρά Συσκευασμένων Κηπευτικών χρυσό

Και τα silver awards στις κατηγορίες:

1)Πράσινη Επένδυση – Θερμοκήπια χωρίς καμινάδα

2)Εφαρμογή της Γεωθερμίας στον Αγροτικό Τομέα

3)Ασφαλή προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας

Η «πράσινη» ταυτότητα της εταιρείας

Η εταιρεία Θερμοκήπια Θράκης A.E., αποτελεί ένα βιώσιμο μοντέλο, πράσινης επιχειρηματικής ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα, που αξιοποιεί τη γεωθερμία ως ΑΠΕ, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σταθμό ως ΑΠΕ, την υδροπονία ως γεωργία ακριβείας, τις τεχνολογίες των θερμοκηπίων σε συνδυασμό με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και διαδικασίες και τις Ορθές Γεωργικές και Κοινωνικές Πρακτικές και διαδικασίες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης με στόχο την παραγωγή κηπευτικών υψηλής ποιότητας, μεγάλης διατροφικής αξίας, με σχεδόν μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα καλλιέργειας.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία της Θράκης με πρωτοπόρες, σύγχρονες, υγιείς επιχειρηματικές επιλογές και τιμούμε τη χώρα μας με την συνέπειά μας, στην περιβαλλοντική προστασία και την πλήρη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της γεωθερμίας και της ηλιακής ενέργειας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους ανθρώπους μας, που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες πάνω από 9 χρόνια. Τους ευχαριστούμε όλους για τη συμβολή και το έργο τους και ειδικά τον Αρσένιο Πισκιλόπουλο (Head Grower), τον Σταμάτη Βερβεράκη (Τμήμα Πωλήσεων),  Αριστοτέλη Σκέντο (Γεωπόνο), Πέννυ Λουδάρου (Γεωπόνο-Παραγωγή), την Μαριάννα Μιλήση (Marketing & Σχεδιασμός), Αθηνά Παναγιωτίδου (Υπεύθυνη Συσκευασίας), Ιωσήφ Αμοιρίδη (Γενικός Δ/ντης), Ναθαναήλ Ιωάννη (CSR ThraceGroup),  Ηρώ Τσαγγάρη (CSR Έλαστρον), Ευθύμιο Λειβαδίτη (Αντιπρόεδρο ΔΣ).

Η βράβευσή μας δεν μας εφησυχάζει, αντίθετα συνεχίζουμε με απόλυτη συναίσθηση να ακολουθούμε τον δρόμο της οικολογικής ποιοτικής γεωργίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κίτρινη κάρτα από τις Βρυξέλλες για την ανακύκλωση απορριμμάτων

Για την Ελλάδα και άλλες εννέα χώρες Στη… σέντρα έβγαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κράτ…