Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το πρόγραμμα του εορτασμού για την 25η Μαρτίου στην Ξάνθη

Το πρόγραμμα του εορτασμού για την 25η Μαρτίου στην Ξάνθη

0

Την Παρασκευή η κατάθεση στεφάνων των μαθητών. Ανήμερα της επετείου, στις 12 μμ η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση

Με κάθε επισημότητα προετοιμάζεται και στην Ξάνθη ο εορτασμός για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Ξάνθης, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

-Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ κτλ.

12:00 Επιμνημόσυνη δέηση, στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης, και απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων παρουσία αρχών, από τους σπουδαστές, μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, συλλόγους, οργανώσεις, σωματεία, ιδρύματα. Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης. Η παρουσία των σχολείων αφορά μόνο τους σημαιοφόρους, τους παραστάτες και τον/την επικεφαλής εκπαιδευτικό.

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

07:00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες και ανάκρουση Εωθινού και εμβατηρίων από τις Φιλαρμονικές του Δ ́Σ.Σ. και του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης.

08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα αποδοθούν από Στρατιωτικό Άγημα και τη μουσική του Δ ́ ΣΣ

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος. Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:20 π.μ. Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της Ημέρας από την Εκπαιδευτικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κα. Κελτσίδου Παρθενόπη, Διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου Ξάνθης.

11:00 Δεξίωση από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

11:45 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος. Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τις τοπικές αρχές και τους εκπροσώπους

αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

Τιμές θα αποδοθούν από το Δ ́ Σώμα Στρατού.

12:00 Παρέλαση των πολιτιστικών – αθλητικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας κ.λ.π.

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

18:10 Υποστολή της σημαίας ς στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ ́ ΣΣ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …