Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Την ελληνική παράδοση γνώρισαν μαθητές και καθηγητές της Ουαλίας!

Την ελληνική παράδοση γνώρισαν μαθητές και καθηγητές της Ουαλίας!

0

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης την Τετάρτη 29/03

Ο Μητροπολίτης  Παντελεήμων εξήρε τη σημασία τέτοιων διεθνών συνεργασιών για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα

Το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης υποδέχτηκε την Τετάρτη 29/03 ομάδα μαθητών και καθηγητών του σχολείου Ysgol Bryn Alyn της πόλης Wrexham της Ουαλίας στο πλαίσιο Turing Scheme Programme U.K. Οι μαθητές και οι καθηγητές τους, καθώς και η Dr Rebecca Patterson, καθηγήτρια του Manchester Metropolitan University εργάζονται στο ακόλουθο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα: STEAM Ahead – Shakespeare and Climate Change through authentic and collaborative learning.

Η ομάδα βρέθηκε στην πόλη μας προσκεκλημένη του 3ου Λυκείου Ξάνθης (υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Μιχαλοπούλου) και επισκέφθηκε το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο -Λύκειο με στόχο την δημιουργική συνεργασία των μαθητών, καθώς και την απόκτηση πολύτιμων γνώσεων και δεξιοτήτων επικοινωνίας. Στη διδακτική αυτή επίσκεψη αφιερώθηκε ολόκληρη η μέρα διδασκαλίας και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες με στόχο τη γνωριμία με την ελληνική παράδοση, τη λαογραφία και την ποίηση. Τέλος έκαναν έναν μικρό περίπατο στο άλσος που εκτείνεται γύρω από τη Σχολή και κατέληξαν σε προσκύνημα στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων καλωσόρισε καθηγητές και μαθητές στη ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα τελετών του σχολείου. Ο κ. Παντελεήμων τόνισε τη σημασία τέτοιων διεθνών συνεργασιών για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Επεσήμανε δε, τα ιδιαίτερα οφέλη αυτών των συνεργατικών και παιδαγωγικών πρωτοβουλιών για τους μαθητές και την μελλοντική τους πορεία τόσο σε γνωστικό, όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο. Τόνισε πώς μέσω αυτών των δραστηριοτήτων προάγεται βιωματικά η φιλία, η ομόνοια, η αδελφοσύνη και η σύμπνοια μεταξύ των νέων ανεξαρτήτως καταγωγής και εθνικότητας. Αναφερόμενος στον Μέγα Βασίλειο παρότρυνε τους μαθητές να επιμελούνται το νου και την ψυχή τους επιλέγοντας πάντα τα πιο επωφελή ακούσματα, θεάματα και αναγνώσματα. Τέλος τους χάρισε ενθύμια από αυτή την τόσο όμορφη και εξαιρετικά εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο σχολείων.

Με τη σειρά τους οι καθηγητές του σχολείου της Ουαλίας, ο καθηγητής δραματικής τέχνης κ. Mick Boyle και η καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Manchester κ.Rebecca Patterson ευχαρίστησαν θερμότατα τον Σεβασμιότατο. Αναφέρθηκαν στην εξαιρετική υποδοχή και φιλοξενία του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, αλλά και στο τόσο θετικό κλίμα συνεργασίας που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους μαθητές από διαφορετικές χώρες. Κατά συνέπεια η μέρα αυτή απέκτησε τόσο παιδαγωγικές, όσο και ανθρώπινές και ψυχαγωγικές πτυχές. Ακολούθησε γεύμα με σαρακοστιανά εδέσματα στην τραπεζαρία παρουσία του Σεβασμιώτατου.

Εκ μέρους του συλλόγου των καθηγητών του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου- Λυκείου Ξάνθης υποδέχθηκαν και συνεργάσθηκαν με την Αγγλική ομάδα: η συντονίστρια της δράσης κ.Μ.Τσόλκα, η Διευθύντρια κ. Χ.Σταμούλη, ο Θεολόγος κ. Α. Βρένος, η καθηγήτρια Αγγλικής κ. Ζαϊτίδου και ο μουσικός κ.Ι. Κατσούλης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μαθητικός Διαγωνισμός «Πυθαγόρας 2025»: Πρόκληση για τη μαθηματική σκέψη

Ανοιχτές οι συμμετοχές για μαθητές από τη Β’ Δημοτικού έως και τη Γ’ Γυμνασίου – Διαδικτυα…