Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα οι ΔΕΥΑ Ξάνθης και Αβδήρων

Σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα οι ΔΕΥΑ Ξάνθης και Αβδήρων

0

Απεργιακή συγκέντρωση στις 10 πμ στο ΕΚΞ

 

Στην 24ωρη απεργία που προκηρύχθηκε από την Ομοσπονδία των ΔΕΥΑ για την Δευτέρα 20/03/2023 ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που εντάσσει τη διαχείριση των υδάτων στη ΡΑΕ από την Βουλή θα συμμετάσχουν με ανακοινώσεις τους οι ΔΕΥΑ Ξάνθης και Αβδήρων.

Όπως επισημαίνουν: «Η κυβέρνηση επιμένει με κάθε τρόπο στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης αδιαφορώντας προκλητικά για τα συμφέροντα των πολιτών. Αρνείται πεισματικά να αντιληφθεί ότι το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν για να τεθεί υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής, η οποία χρησιμοποιείται καθαρά ως προθάλαμος της ιδιωτικοποίησης των νερών στην χώρα μας και μέσω της οποίας επιχειρείται  να ξεπεραστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ και το Σύνταγμα που απαγορεύουν την ιδιωτικοποίηση τους.

Ζητούμε από τον αρμόδιο Yπουργό να αποσύρει από το νομοσχέδιο τα άρθρα που αφορούν τους παρόχους και την διαχείριση των υπηρεσιών πόσιμου ύδατος, σύμφωνα και με τα όσα έχουν κριθεί με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Νομού Ξάνθης σε μαζική παρουσία στη συγκέντρωση της ερχόμενης Δευτέρας προκειμένου να φωνάξουμε «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ».

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20/3/2023 στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…