Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ: Δύο ερωτήσεις προς τον Περιφερειάρχη σχετικές με δύο σχολεία της Ξάνθης

Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ: Δύο ερωτήσεις προς τον Περιφερειάρχη σχετικές με δύο σχολεία της Ξάνθης

0

Χωρίς συνοδό η μεταφορά των μαθητών του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ευμοίρου Ξάνθης

 

Σε δύο ερωτήσεις προς τον Περιφερειάρχη προχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ οι οποίες αφορούν στη μεταφορά των μαθητών του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ευμοίρου Ξάνθης η οποία διεξάγεται χωρίς συνοδό και στην ανάγκη μεταστέγασης του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

Σχετικά με το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, στην ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει ότι «στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Ευμοίρου της Ξάνθης, ενώ μετακινούνται από τα γύρω χωριά πάνω από 40 μαθητές, με πολλούς από αυτούς να είναι νήπια ή μαθητές της Α΄ και Β΄ Δημοτικού, το δρομολόγιο δεν είναι χαρακτηρισμένο ως μαθητικό, με αποτέλεσμα η μετακίνηση των μαθητών να γίνεται χωρίς την παρουσία συνοδού στο λεωφορείο. Γίνεται αντιληπτή η επικινδυνότητα της μεταφοράς μαθητών, ιδιαίτερα τόσο μικρής ηλικίας, χωρίς την παρουσία συνοδού στο λεωφορείου που θα μεριμνά για να φορούν οι μαθητές τις ζώνες τους, να ανεβάζει και να κατεβάζει με ασφάλεια τα παιδιά στους γονείς τους».

Ο Περιφερειάρχης καλείται να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να χαρακτηριστεί το δρομολόγιο ως μαθητικό και οι μαθητές να μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια.

Στο δεύτερο θέμα η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης υπογραμμίζει ότι «το ΚΕΣΥ Ξάνθης στεγάζεται στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ σε αίθουσες που έχουν παραχωρηθεί από την σχολική επιτροπή του Δήμου Ξάνθης στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης. Η αδυναμία εξεύρεσης μέχρι τώρα κατάλληλου κτηρίου για τη μεταστέγαση του ΚΕΣΥ Ξάνθης έχει ως αποτέλεσμα τη λειτουργία του 1ο Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης σε απαράδεκτες συνθήκες, σε αίθουσες ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων, ακόμα και σε διαδρόμους.

Πέρα από το απαράδεκτο γεγονός της στέγασης ενός ειδικού σχολείου το 2021 σε τέτοιες συνθήκες, γίνεται αντιληπτό πως ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία είναι επικίνδυνο και για τους μαθητές και για το προσωπικό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό, βοηθητικό, του σχολείου». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση «Σε όλες τις προηγούμενες απαντήσεις μπαίνανε διάφορα χρονοδιαγράμματα αλλά επί του πρακτέου δεν έχει δοθεί κάποια λύση».

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ ρωτά τον Περιφερειάρχη, μέσω της ανακοίνωσης της, σε ποια φάση βρίσκεται η μεταστέγαση του ΚΕΣΥ Ξάνθης σε κατάλληλο χώρο για τη λειτουργία του, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια κι αξιοπρεπείς όρους το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023 -24.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …