Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Προφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι από το Δροσερό

Προφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι από το Δροσερό

0

Διαμαρτυρίες χθες το πρωί στα Δικαστήρια και το Δημαρχείο. Ζητούσαν τιμωρία, αλλά και εκδίωξη της οικογένειας του 37χρονου από το συνοικισμό

24ωρη η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή που βρίσκεται το σπίτι του καθ’ ομολογία δράστη για την ανθρωποκτονία

Προφυλακίστηκαν, όπως αναμενόταν, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, οι τέσσερις κατηγορούμενοι από το Δροσερό. Τόσο ο ίδιος ο 37χρονος όσο και οι δύο γιοι του και ο γαμπρός του πήραν το δρόμο για τη φυλακή μέχρι να οριστεί δικάσιμος για τα αδικήματα που κατηγορείται ο καθένας.

Προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια και ένταση στα Δικαστήρια, ο Ανακριτής ζήτησε να γίνει η μεταγωγή χαράματα, όπως και έγινε, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται με τα πρώτα φώτα της ημέρας.

Συγκέντρωση κατοίκων σε Δικαστήρια και Δημαρχείο

Παρόλα αυτά, λίγη ώρα αργότερα επικράτησε ένταση από κατοίκους του συνοικισμού έξω από τα δικαστήρια, οι οποίοι ζητούσαν την τιμωρία των κατηγορουμένων αλλά και την εκδίωξή τους από το Δροσερό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Δημαρχείο, όπου ζήτησαν τη συνδρομή του δημάρχου για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης με ΜΑΤ που περικύκλωσε το δημαρχιακό μέγαρο, οι αντιδήμαρχοι Μανώλης Φανουράκης, Σουά Μπεκήρ Ογλού και Λεβέντ Καρά Οσμάν Χασάν συνομίλησαν με τους συγκεντρωμένους.

Στη συνέχεια αναχώρησαν για το συνοικισμό, όπου μετά από σύντομη συγκέντρωση στην πλατεία αποχώρησαν.

Η αστυνομική διεύθυνση, λόγω της τεταμένης κατάστασης, έλαβε απόφαση για 24ωρη αστυνομική παρουσία τις επόμενες μέρες στην πλευρά του Δροσερού που είναι το σπίτι του κατηγορουμένου.

Ποιοι είναι οι Κάτοικοι που διαμαρτύρονται

Για ένα τμήμα του συνοικισμού η υπόθεση, αλλά και οι εντάσεις που ακολούθησαν είναι μία αφορμή για να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές που έχουν μεσολαβήσει την τελευταία δεκαετία και έχουν αλλάξει τη φυσιογνωμία του συνοικισμού.

Πρόκειται κυρίως για παλιούς κατοίκους του Δροσερού, που διαπιστώνουν ότι στο συνοικισμό εγκαθίστανται όλο και περισσότεροι Ρομά από άλλες περιοχές (στη μεριά προς την Εθνική οδό) που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες, όπως ναρκωτικά, διακίνησης μεταναστών, ληστείες κλπ.

Νιώθουν λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα, ή η ευκαιρία να ακουστεί η φωνή τους, για να επιλυθούν σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν και τον ίδιο το συνοικισμό.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…