Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα κίνητρα για τους γιατρούς του νοσοκομείου

Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα κίνητρα για τους γιατρούς του νοσοκομείου

0

Ο δήμαρχος πρότεινε μπόνους 20.000 ευρώ – Το μοντέλο του δήμου Δράμας πρότεινε στην εισήγησή του ο επικεφαλής Σ. Μελισσόπουλος – Εγκρίθηκε ομόφωνα

 

 Μ. Τσέπελης: «Δεν κάνουμε μικροπολιτική. Στηρίζουμε την πρόταση»

 

Με πλήθος ανακοινώσεις, ερωτήσεις, τρία θέματα εκτός ημερησίας και 10 θέματα εντός ημερησίας με εντάσεις και αιχμηρά σχόλια κύλησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης που ξεκίνησε στις 3 μ.μ. την Παρασκευή και επί τρεις ώρες δεν είχαν μπει ακόμη στο πιο σημαντικό θέμα της συνεδρίασης που ήταν το πρώτο και αφορούσε την παροχή κινήτρων υπέρ επικουρικών γιατρών στο γενικό νοσοκομείο Ξάνθης. Η παθογένεια της τυπολατρίας της διαδικασίας έναντι της ουσίας μπλόκαρε την ίδια την …διαδικασία και δημιούργησε άσκοπη καθυστέρηση και εκνευρισμό.

Τα άλλα θέματα που αναφέρθηκαν από την αντιπολίτευση ήταν οι ΘΛΕ και σχεδόν από όλες τις παρατάξεις ζητήθηκε να γίνει μια αποτίμηση σε ειδική συνεδρίαση. Επίσης απαντήσεις έδωσε ο δήμαρχος και για το θέμα που προέκυψε με την παιδική Χαρά των Κομνηνών. Τέλος τέθηκε θέμα προσεισμικού ελέγχου στα δημόσια κτήρια της Ξάνθης,  της ιδιωτικοποίησης του νερού και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα για την μη ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας ΑΕ.

Το κλίμα στράβωσε από την αρχή και επί της διαδικασίας

Σ’ ότι αφορά το επίμαχο θέμα της ενίσχυσης του νοσοκομείου το κλίμα στράβωσε από την αρχή όταν πήρε τον λόγο ο κ. Φανουράκης και κατηγόρησε τον κ. Μελισσόπουλο ότι επιχείρησε να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά το θέμα.

Φανουράκης: «Καταγγέλλω τη στάση του κ. Μελισσόπουλου. Με αλχημείες και τεχνάσματα προσπαθείτε να κερδίσετε μικροπολιτικά οφέλη».

 Λύρατζης: Το θέμα είναι σημαντικό αδικούμε το θέμα»

Ανταμπούφης: «Δεν υπήρχε κανένα περιορισμός ο ίδιος ο πρόεδρος να το εντάξει στην ημερήσια διάταξη»

Μελισσόπουλος προς Φανουράκη: « Την εμμονή την καταλαβαίνω πρέπει να την κοιτάξει όμως…».  Πρόσθεσε δε ότι: «όταν ένα θέμα έρχεται από την αντιπολίτευση  με 13 υπογραφές μία υπεύθυνη δημοτική αρχή βάζει μια υπογραφή και το εισάγει στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση, συζητείται».

Τσέπελης: «Δεν είμαστε μικρόψυχοι και κατώτεροι των περιστάσεων».

Πρόταση της δημοτικής αρχής: 20.000 ευρώ από τον δήμο στο νοσοκομείο σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ξάνθης

Σ’ ότι αφορά την ουσία του θέματος ο κ. Μελισσόπουλος παρουσίασε την εισήγησή του με την οποία υιοθετεί το μοντέλο του δήμου Δράμας που με απόφαση του δήμου παρέχει κίνητρα σε γιατρούς να στελεχώσουν το νοσοκομείο Δράμας. Ο δήμαρχος Ξάνθης κατέθεσε την πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση να δίνει κάθε χρόνο ο δήμος στο νοσοκομείο 20.000 ευρώ για να ενισχύσει το επίδομα των κινήτρων στους γιατρούς. Πρόσθεσε ότι έχει κάνει συζήτηση με το νοσοκομείο αλλά και με τον ιατρικό σύλλογο για το πως θα μπορεί αυτά τα χρήματα να διοχετευτούν μέσα από τον σύλλογο που είναι πιο θεσμικός αλλά και πιο ευέλικτος φορέας. Τελικά όπως είπε κατέληξε να δοθούν μέσω της Μητρόπολης που επίσης εκδήλωσε την επιθυμία να ενισχύσει με 600 ευρώ τον μήνα δύο γιατρούς και όλα μαζί τα χρήματα 27.000 ετησίως να διατεθούν ως κίνητρα γιατρών στο νοσοκομείο. Ο δήμαρχος πρότεινε στον κ. Μελισσόπουλο να προσθέσει και την πρότασή του στην εισήγησή του αλλά εκείνος δεν δέχτηκε. Άρχισε έτσι ένας νέος κύκλος συζήτησης επι της διαδικασίας

Τσέπελης: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία της Δράμας και να έχουμε πρόβλημα»

Μελισσόπουλος: «Δεν αλλάζω την εισήγηση… Η εισήγηση αυτή είναι νόμιμη. Ο δήμος της Δράμας την υλοποιεί προτείνω να περάσουμε στην ψηφοφορία και όποια εισήγηση φέρει ο δήμος με την Μητρόπολη και οποιοδήποτε άλλο φορέα θα την ψηφίσουμε»

Τσέπελης: «Μία τη δική σου για την Δράμα και μία την δική μου για την εκκλησία.

Βάλε και την δεύτερη πρόταση τη δική μου Σε νοιάζει η διαδικασία της Δράμας και όχι η ουσία. Τι σας πειράζει αν πάει μέσω εκκλησίας;».

Ομόφωνα εγκρίθηκε η εισήγηση Μελισσόπουλου

Τελικά μετά από 2 ώρες συζήτηση,  ο δήμαρχος είπε ότι θα στηρίξει την εισήγηση – πρόταση του κ. Μελισσόπουλου παρότι θεωρεί ότι θα υπάρχει νομικό πρόβλημα. Όπως αιτιολόγησε: «Εγώ παιχνίδια δεν παίζω με τόσο σοβαρά θέματα. Θα το φέρουμε το θέμα στην οικονομική».

Ασφαλτοστρώσεις σε δύο νέες οδούς

Να σημειώσουμε ότι στα εκτός ημερησίας ο κ. Ζερενίδης έφερε ένα θέμα με την μορφή του κατεπείγοντος  που όπως εξήγησε αφορά την ένταξη δύο ακόμη οδών στην δημοπρασία των ασφαλτοστρώσεων που είναι σε εξέλιξη. Διευκρίνισε ότι αυτό δεν αλλάζει την σύμβαση: Ζερενίδης: Κάθε δημόσιο έργο έχει ένα κονδύλι απρόβλεπτων είναι το 15% του προϋπολογισμού εργασίες που δεν φαίνονται κατά το στάδιο της μελέτης δεν είχαμε πολλά απρόβλεπτα επειδή μας περισσεύουν χρήματα μέσα σ’ αυτή την εργολαβία μπορούμε να κάνουμε δύο ακόμη δρόμους. Με το ίδιο συμβατικό ποσό.

Μελισσόπουλος: « Κακός προγραμματισμός. Δεν έχει γίνει μια συμπληρωτική μελέτη ποιος θα φέρει την ευθύνη αν συμβεί κάτι απρόβλεπτο;»

Ζερενίδης: «Σας είπα δεν αλλάζουμε το φυσικό αντικείμενο δεν χρειάζεται είναι ίδιες οι τιμές τα ίδια πράγματα τα ίδια μέτρα ασφάλειας θα κάνει».

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα παρότι ο κ. Ανταμπούφης εξέφρασε εξ’ αρχής την αντίθεσή του στο να εισαχθεί προς συζήτηση με την μορφή του κατεπείγοντος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…