Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι άνθρωποι της Ξάνθης δείχνουν τον δρόμο προς την αλληλεγγύη, δίνοντας αίμα

Οι άνθρωποι της Ξάνθης δείχνουν τον δρόμο προς την αλληλεγγύη, δίνοντας αίμα

0

Κοσμοσυρροή στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, κυρίως από νέους ανθρώπους με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα

«Από το πρωί έρχονται άνθρωποι κάτω των 30 και δίνουν συνεχώς αίμα» ανέφερε ο κ. Νικητίδης, Διευθυντής του τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ξ.

Στον απόηχο του δυστυχήματος στα Τέμπη βρίσκεται όλη η Ελλάδα. Η μεγάλη ζήτηση για αίμα έχει οδηγήσει εκατοντάδες ανθρώπους στα νοσοκομεία της πόλης που διαμένουν ώστε να καλυφθεί η ζήτηση με σκοπό να υπάρχουν πιθανότητες ώστε να σωθούν όσες περισσότερες ζωές είναι δυνατόν από τους τραυματίες του δυστυχήματος.

Εξαίρεση δεν αποτελεί η πόλη της Ξάνθης καθώς από το πρωί της Πέμπτης άνθρωποι όλων των ηλικιών συρρέουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στην πτέρυγα αιμοδοσίας για να προσφέρουν ό,τι σημαντικότερο υπάρχει σε μια κοινωνία. Αλληλεγγύη.

Όπως ανέφερε ο Ηλίας Νικητίδης, Διευθυντής του τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ξ. στο «Ε»: «Από το πρωί έρχονται άνθρωποι κάτω των 30 και δίνουν συνεχώς αίμα. Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των συμπολιτών μας και ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε μια κρίση όπως είναι το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη».

«Η Ξάνθη είναι μια πόλη η οποία σε θέματα που άπτονται της αιμοδοσίας είναι πολύ μπροστά. Οι άνθρωποι που ζουν εδώ είναι αρκετά ευαισθητοποιημένοι και στηρίζουν τα προγράμματα αιμοδοσίας με όποιον τρόπο μπορούν. Όσον αφορά στον όγκο του αποθηκευμένου αίματος είμαστε υπερπλήρεις και το τμήμα αιμοδοσίας λειτουργεί άψογα σε σχέση με τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει», υπογράμμισε η Παναγιώτα Ραφτοπούλου, προϊσταμένη νοσηλευτικής στο τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ξ.

Όπως συμπληρώνει η ίδια «το τμήμα αιμοδοσίας «δίνει αίμα» σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου και δυστυχώς είμαστε υποστελεχωμένοι. Διαθέτουμε μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας αλλά ελάχιστο προσωπικό».

Έκκληση προς όλους τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής έχει απευθύνει επίσης η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης ώστε συνδράμουν άμεσα στην αιμοδοσία Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για τις ανάγκες των τραυματιών.

Οι ουρές που σχηματίστηκαν σήμερα το πρωί στο τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου της Ξάνθης αναδεικνύουν ότι η αλληλεγγύη είναι παρούσα στις δύσκολες στιγμές και οι νέοι άνθρωποι πρωτοστατούν.

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…