Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Η χρηματοδότηση της ΕΕ, σκαλοπάτι ανάπτυξης για την ΑΜΘ

Η χρηματοδότηση της ΕΕ, σκαλοπάτι ανάπτυξης για την ΑΜΘ

0

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα, την Αντιπροσωπεία της Κομισιόν και το Europe Direct ΑΜΘ

Αναδείχθηκαν κομβικά, αλλά και λιγότερο γνωστά, πλην ουσιώδη έργα, που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου, «Γεώργιος Παυλίδης», η οποία ήταν κατάμεστη κυρίως από νέες και από νέους, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ενώ στο β μισό της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση για την ισότητα των φύλων σήμερα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στις 10 Μαρτίου από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στο εισαγωγικό κομμάτι της εκδήλωσης, η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κα. Ελβίρα Φόρτε, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών θεμάτων, Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κομοτηνής, κ. Δημήτριος Πολιτειάδης και η καθηγήτρια, κα. Μαρία Μιχαλοπούλου, μέλος του συμβουλίου διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και επιστημονική υπεύθυνη του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρθηκαν στην αποστολή της ΕΕ σήμερα.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χρήστου Μέτιου. Ο κ. Μέτιος έκανε εκτενέστατη αναφορά στα συγχρηματοδοτούμενα έργα EΣΠΑ, που ολοκληρώθηκαν τα τελευταία χρόνια στον πρωτογενή τομέα, στην επιχειρηματικότητα, καθώς και σε κάθε σχεδόν τομέα της δημόσιας ζωής. Τέλος, αναφέρθηκε στους στόχους, που έχει η Περιφέρεια, για περαιτέρω ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κα. Εύη Γεωργίτση, η οποία αναφέρθηκε στη συνεισφορά της ΕΕ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης . Η κα. Γεωργίτση τόνισε τη σημασία των έργων ΕΣΠΑ, ενώ ακόμη έδωσε παραδείγματα έργων στην Περιφέρεια, τα οποία παρόλο που δεν είναι ευρέως γνωστά, είναι απαραίτητα, καθώς έχουν σημαντικό περιβαλλοντικό πρόσημο. Ακόμη η κα. Γεωργίτση παρουσίασε τα Ευρωπαϊκά δίκτυα στην περιοχή, όπως το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, το γραφείο Eurodesk, το Euraxess, το οποίο αποτελεί και αυτό δίκτυο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το Enterprise Europe Network, κ.α.

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την αρχή της Ισότητας των Φύλων στην ΕΕ με συμμετέχοντες την καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κα. Σεβαστή Χατζηφωτίου, ο Co-Manager του UNSDSN Greece, Δρ. Aντώνιος Αλεβίζος και ο ψυχολόγος στον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Κομοτηνής, κ. Χρήστος Σερμπέζης. Τη συζήτηση συντόνιζε η δημοσιογράφος, κα. Νίκη Παπάζογλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης, ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Φώτης Μαρής, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κομοτηνής, καθώς και καθηγητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σεμινάριο για τους δημοσιογράφους με θέμα: «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ»

Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, στην ίδια αίθουσα η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργάνωσαν εργαστήριο για τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας με αντικείμενο «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ: Πώς μπορώ να ενημερώσω τους πολίτες του τόπου μου» με ομιλητές την υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κα. Ελβίρα Φόρτε, τον υπεύθυνο Κοινωνικών Δικτύων και Ιστοσελίδας του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Σταύρο Σαμουηλίδη και την υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κα. Εύη Γεωργίτση.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …