Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γυναίκες με κοινωνική δράση από τον ιατρικό κλάδο τίμησε ο Σοροπτιμιστικός όμιλος Ξάνθης

Γυναίκες με κοινωνική δράση από τον ιατρικό κλάδο τίμησε ο Σοροπτιμιστικός όμιλος Ξάνθης

0

Σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

Την Παρασκευή το απόγευμα 10/3 και ώρα 7 μ.μ. ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και το Europe – direct γιόρτασε στο Χατζiδάκειο Μέγαρο την ημέρα της γυναίκας, παρουσία ως επί το πλείστον γυναικών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Οι ομιλήτριες Ιφιγένεια Κάγκαλου καθηγήτρια του Δ.Π.Θ. και η Φελίνα Καζάκου Σύμβουλος Επιχειρήσεων, διακεκριμένο μέλος του Σ.Ε.Γ.Ε (Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος),  ανέπτυξαν το θέμα “Η Γυναίκα στην σύγχρονη κοινωνία”.

Το κοινό, -γυναίκες, στην πλειοψηφία τους έδωσαν ένα δυναμικό «παρών», σε μια συζήτηση που έθιξε τις βασικές παραμέτρους που προκαλούν εμπόδια για την ισότητα των δύο φύλων στην εφαρμογή της.

Στην εκδήλωση μίλησαν η Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ, κα Ιφιγένεια Κάγκαλου, η οποία αναφέρθηκε στα στερεότυπα της σύγχρονης κοινωνίας -δίνοντας έμφαση στον τρόπο με τον οποίο αυτά επηρεάζουν τις ίδιες τις γυναίκες στην προσπάθειά τους να ανελιχθούν σε ηγετικές θέσεις, παραθέτοντας παραδείγματα γυναικών που βρέθηκαν στην ηγεσία κρατών, αλλά και μεγάλων εταιριών διεθνούς εμβέλειας, καθώς και η Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Οργανισμών, Συντονίστρια του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης & Διακεκριμένο Μέλος ΣΕΓΕ, κα Φελίνα Καζάκου, η οποία εμβάθυνε σε ζητήματα που αφορούν στη γυναικεία επιχειρηματικότητά, τη θέση της στο οικονομικό γίγνεσθαι, τα προβλήματα, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γυναικείου «επιχειρείν» που κάνουν τη διαφορά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν τρεις διακεκριμένες, για το εθελοντικό κοινωνικό έργο τους, γυναίκες της Ξάνθης, από τον ιατρικό χώρο: η Δρ Σοφία Μαυροπούλου, Παθολογοανατόμος, Διευθύντρια του Τμήματος Παθολογικής Ανατομικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, η κα Ρεγγίνα Γουλιμάρη, Ακτινοδιαγνώστρια, Διευθύντρια του  Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και η κυρία Χαρίκλεια-Σταματίνα Μαργαριτοπούλου, συνταξιούχος Οδοντίατρος.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε μουσικά, με τη σοπράνο Νόννα Κυριαζοπούλου, τον Παρασκευά Μπουρνουσούζη στο πιάνο και τη φωνή και τον Βασίλη Αβραμίδη στην κιθάρα.

Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών της περιοχής μας, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης, κα Σοφία Ψωμά, μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου Μανώλη Τσέπελη, έκανε αναφορά στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο, όπως είπε, έχει συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και τόνισε ότι «ο Δήμος Ξάνθης είναι ισόβιος αρωγός στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες συλλόγων, εθελοντών και κοινωνικών ομάδων, που προάγουν το διάλογο, δίνοντας τροφή για σκέψη, η οποία μετουσιώνεται σε πράξεις και καλές πρακτικές, προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας».

Τέλος, συγχάρηκε τις Σοροπτιμίστριες της Ξάνθης, τόσο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, όσο και για τη βράβευση των τριών κυριών, οι οποίες, όπως επισήμανε, αποτελούν «φωτεινά παραδείγματα για όλες τις γυναίκες».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με πολλά Χελιδονίσματα ήρθε η Άνοιξη στη Γενισέα

Μια μουσική– χορευτική εκδήλωση με πρωτοβουλία του Γυμνασίου Γενισέας και τη συμμετοχή και…