Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές , εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές»: Ξανά στους δρόμους για τη σιδηροδρομική τραγωδία

«Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές , εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές»: Ξανά στους δρόμους για τη σιδηροδρομική τραγωδία

0

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή

 

Για μια ακόμη φορά νέα κινητοποίηση με αξιοσημείωτη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Σε αυτή κάλεσαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, η ΕΛΜΕ Ξάνθης, το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ Α.Ε., ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν ποιήματα που γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες για το έγκλημα των Τεμπών, από τη Βούλα Μαχαιρίδου, πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης και ακολούθησε η ερμηνεία του τραγουδιού « Μοιρολόι», από την Ριψιμέ Ντανελιάν, ενώ διαβάστηκε και το κοινό ψήφισμα των σωματείων.

Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε πορεία στην πόλη και με συνθήματα όπως: «στον βωμό του κέρδους, θυσία οι νεκροί, δεν είναι δυστυχήματα, είναι επιλογή», «Όλα για τα κέρδη και τον επενδυτή, κόστος η ασφάλεια κι η ανθρώπινη ζωή»  κ.α..

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε νέα απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 16 Μαρτίου, με τα παρακάτω αιτήματα:

  • Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκλωβισμένος στην εσωστρέφεια ο εμπορικός κόσμος της πόλης

Καμιά ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για να ζωντανέψει η αγορά που παρουσιάζει εικόνα μι…