Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εθελοντικός καθαρισμός, δραστηριότητες και ανάδειξη του φυσικού τοπίου στη Βιστονίδα

Εθελοντικός καθαρισμός, δραστηριότητες και ανάδειξη του φυσικού τοπίου στη Βιστονίδα

1

Μια «φρέσκια» πρωτοβουλία το Σάββατο το πρωί σε συνδιοργάνωση της ΚοινΣΕπ Στηρίζω -Πόρτο Λάγος και Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κεσσάνης “Αγία Παρασκευή”

Οι Αν. Προμοίρας και κα Θ. Κουτάλιου, από την πλευρά των διοργανωτών, περιγράφουν στο «Ε» την ροή των δραστηριοτήτων και μιλούν για τους στόχους της συμμετοχής

Δράση εθελοντικού καθαρισμού, συνοδευόμενη από μια σειρά από δραστηριότητες θα λάβει χώρα αυτό το Σάββατο 01/04 στην λίμνη Βιστονίδα. Η έναρξη θα γίνει στις 10:30 το πρωί και περιλαμβάνει δραστηριότητες που προγραμματίστηκαν με μεράκι και φρεσκάδα.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δράσεις με κανό, τοξοβολία, κιάλια, ζωγραφική για μικρούς και μεγάλους εντελώς δωρεάν!

Ο Πρόεδρος της ΚοινΣΕπ Στηρίζω – Πόρτο Λάγος, κ. Ανάργυρος Προμοίρας και η Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κεσσάνης “Αγία Παρασκευη”, κα Θωμαή Κουτάλιου ως συνδιοργατωτές της δράσης μιλούν στο «Ε» στο πλαίσιο μίας ενδιαφέρουσας συνέντευξης.

Ας τους απολαύσουμε, λοιπόν…

«Ε»: Μιλήστε μας για την δράση, την πρωτοβουλία και τι θα περιλαμβάνει

ΑΝ.ΠΡ και Θ.Κ.: Λόγος γίνεται για μία δράση εθελοντικού καθαρισμού στην περιοχή της Νέας Κεσσάνης. Μέσα από αυτή επιδιώκουμε αφενός να καθαρίσουμε τον χώρο και αφετέρου την τοποθεσία της Νέας Κεσσάνης ,η οποία βέβαια αποτελεί το μοναδικό κομμάτι ακτής που έχουμε στο Πόρτο Λάγος. Αναντίρρητα, για πρώτη φορά στην ιστορία αξιοποιούμε την λίμνη ουσιαστικά!

«Ε»: Ποιοι συμμετέχουν; Ποιοι υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.

ΑΝ.ΠΡ και Θ.Κ.: Αρχικά, την δράση συνδιοργανώνουμε εμείς, δηλαδή η ΚοινΣΕπ Στηρίζω – Πόρτο Λάγος και ο  Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κεσσάνης “Αγία Παρασκευη”.Έπειτα, υποστηρίζουν: ο επιχειρηματίας Ηλίας Μιχαηλίδης από τη Riverland που παραχωρεί τα κανό και ο Δήμος Αβδήρων. Τους ευχαριστούμε θερμά!

«Ε»: Περιγράψτε μας τις δραστηριότητες που προγραμματίζονται.

ΑΝ.ΠΡ και Θ.Κ.: Πέρα από τον εθελοντικό καθαρισμό όπως αναφέραμε και πιο πάνω θα προσφέρουμε μία μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, οι οποίες θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Αναλυτικά, θα υποστηριχθεί βόλτα με κανό, δραστηριότητα τοξοβολίας, παρατηρήσεις με κιάλια, όπως και ζωγραφική με πουλιά της λίμνης, κάτι βέβαια που θεωρούμε πως θα αρέσει στους μικρούς μας φίλους. Τέλος, θα στηθεί μπουφές με πολλές γευστικές επιλογές!

«Ε»: Ποιος είναι ο απώτερος στόχος αυτής της κινητοποίησης-δράσης;

ΑΝ.ΠΡ και Θ.Κ.: Επιδιώκουμε μέσα από αυτή την «επίσκεψη» στην φύση να φέρουμε σε επαφή ανθρώπους όλων των ηλικιών με την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής μας, να την γνωρίσουμε καλύτερα!

«Ε»: Στην παραλίμνια περιοχή της Νέας Κεσσάνης υπάρχει το Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Πώς επιδρά η παρούσα δράση στην ανάδειξή του;

ΑΝ.ΠΡ και Θ.Κ.:Δεν χωρά αμφιβολία πως μέσα από την δράση αναδεικνύεται και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους να το επισκεφθούν, να μάθουν για την ιστορία του στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην περιοχή. Συνεπώς, η επισκεψιμότητα ακολουθεί ανοδική πορεία, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό!

«Ε»: Σας ευχαριστούμε! Ευχόμαστε καλή δύναμη!

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…