Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διαμαρτυρίες για το φημολογούμενο «λουκέτο» στα ΕΛΤΑ Εχίνου

Διαμαρτυρίες για το φημολογούμενο «λουκέτο» στα ΕΛΤΑ Εχίνου

0

Επερώτηση στον Κ. Πιερρακάκη απέστειλε ο Μπουρχάν Μπαράν, τονίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις της παύσης λειτουργίας του τοπικού καταστήματος

Την έντονη ανησυχία για παύση λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ στην δημοτική κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης μεταφέρει ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο βουλευτής μεταφέρει τον προβληματισμό που επικράτησε από την διάχυτη πληροφορία ότι η διοίκηση της εταιρείας ΕΛΤΑ Α.Ε. προγραμματίζει να προχωρήσει σε οριστική διακοπή της λειτουργίας του περιφερειακού καταστήματός της στην κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας του Νομού Ξάνθης.

Στη σχετική ερώτηση που υπέβαλε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου αναφέρει: «δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του αρνητικού αντίκτυπου που πρόκειται να έχει για τους επαγγελματίες αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας η απουσία των υπηρεσιών που παρέχονται σήμερα από το κατάστημα ΕΛΤΑ στον Εχίνο το οποίο  εξυπηρετεί περίπου 8.000 πολίτες και επαγγελματίες αλλά και Υπηρεσίες της ευρύτερης ορεινής περιοχής του Νομού Ξάνθης, παρέχοντας τους το σύνολο της γκάμας υπηρεσιών που προσφέρει ο φορέας αυτός όπως, ταχυδρομικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, προϊόντα δικτύου λιανικής καθώς και υπηρεσίες ταχυμεταφοράς. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τη διακίνηση κάθε είδους αλληλογραφίας, μέσω του καταστήματος πραγματοποιούνται πληρωμές συντάξεων, πληρωμές υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, πληρωμές λογαριασμών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας κλπ. Η οριστική διακοπή της λειτουργίας του θα οδηγήσει σε ατέρμονη ταλαιπωρία όλους αυτούς που θα εξαναγκαστούν να μετακινηθούν σε άλλα σημεία του Νομού, που ως γνωστόν οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες και το οδικό δίκτυο της περιοχής ιδιαίτερα επικίνδυνο και δύσβατο μορφολογικά.

Ίσως είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό στα κέντρα λήψης των αποφάσεων που συνήθως εδρεύουν σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπου οι πολίτες έχουν στη διάθεση τους εναλλακτικούς τρόπους ικανοποίησης των καθημερινών τους αναγκών, πόσο ζωτικής σημασίας είναι τα ΕΛΤΑ της συγκεκριμένης περιοχής. Πολλές υπηρεσίες στην περιφέρεια είναι όχι μόνο πιο δυσεύρετες αλλά και πιο ακριβές,

Να επισημανθεί δε, πως πρόβλημα γενικότερα ενσκήπτει και για την πλευρά των εργαζομένων στην εταιρία ΕΛΤΑ Α.Ε., όταν για χρόνια οι επιλογές της διοίκησης οδηγούν σε συρρίκνωση του αριθμού τους, στην καθιέρωση εργαζομένων δύο ταχυτήτων με την πρόσληψη χαμηλά αμειβόμενων συμβασιούχων, στην εργασιακή εξάντληση και τελικά στην υπονόμευση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και της ίδιας της λειτουργίας των περιφερειακών καταστημάτων».

Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αποτρέψει τις σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία από την ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ στην δημοτική κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης του Νομού Ξάνθης.

Διαμαρτυρία από Χατζηγκενέ στον πρωθυπουργό

Για το ίδιο θέμα επιστολή στον πρωθυπουργό, με κοινοποίηση στον πρόεδρο ΔΣ των ΕΛΤΑ, απέστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος Ιρφάν Χατζηγκενέ, προκειμένου να προλάβει δυσμενείς εξελίξεις για τον οικισμό και την ορεινή περιοχή εν γένει.

Στην επιστολή του μεταφέρει τη διαμαρτυρία των κατοίκων και σημειώνει ότι πέραν των προβλημάτων που θα προκληθούν, μια τέτοια ενέργεια θα «ενισχύει την κρατούσα άποψη που λέει ότι η Περιφέρεια συνεχώς αποψιλώνεται από υπηρεσίες και οι κάτοικοι της δεν απολαμβάνουν ίδια προνόμια σε σχέση με τους υπόλοιπους κατοίκους της χώρας μας».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…