Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΑΔΕ: Αναδρομικά λουκέτα σε επιχειρήσεις που δεν στέλνουν αποδείξεις

ΑΑΔΕ: Αναδρομικά λουκέτα σε επιχειρήσεις που δεν στέλνουν αποδείξεις

0

Από 48 ώρες έως και 10 ημέρες

«Λουκέτο» από 48 ώρες έως και 10 ήμερες θα επιβάλλεται σε όλες τις επιχειρήσεις που δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία από την έκδοση αποδείξεων λιανικής, όπως έχουν υποχρέωση, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Μάλιστα, η απόφαση που εξέδωσε ο διοικητής της Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής, θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα, δηλαδή θα ισχύει για παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από 31η Οκτωβρίου 2022 και μέχρι και 18 Μαρτίου 2023 και θα αφορά στις επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις.

Σημειώνεται ότι πέρυσι τον Οκτώβριο είχαν εντοπιστεί περίπου 170.000 ταμειακές μηχανές, οι οποίες είτε δεν είχαν στείλει ούτε μια απόδειξη είτε σταμάτησαν απότομα να διαβιβάζουν τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ.

Αντίθετα, τις ποινές που έχουν αναδρομικό χαρακτήρα θα αποφύγουν και βέβαια θα γλυτώσουν τα «λουκέτα» οι επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες συμμορφώθηκαν μετά το email – τελεσίγραφο που είχαν λάβει από την ΑΑΔΕ, τον Οκτώβριο του 2022.

Η απόφαση του Γ. Πιτσιλή αναφέρει συγκεκριμένα ότι: «Οι διαπιστώσεις παραβάσεων μη διαβίβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) της ΑΑΔΕ στοιχείων λιανικής πώλησης που έχουν εκδοθεί μέσω ΦΗΜ οι οποίες έλαβαν χώρα από την 31.10.2022 και μέχρι και τον χρόνο δημοσίευσης της νέας απόφασης, ήτοι 18.3.2023 λαμβάνονται υπόψη για την επιβολή των κυρώσεων του μέτρου της αναστολής ή της ειδικής χρηματικής κύρωσης προσαυξημένων λόγω υποτροπής».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…