Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι το album Mission των Underhill West

Ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι το album Mission των Underhill West

1

Επίσημη πρώτη παρουσίαση στις 19/1 στο ατμοσφαιρικό Faust της Αθήνας και «δυνατά» σχέδια για τη συνέχεια

Την «αποστολή» του ξανθιώτικου συγκροτήματος και τη νέα συνεργασία με το δικηγορικό δίκτυο lawnetwork.eu, μεταφέρει ο εκπρόσωπος του δικτύου Θωμάς Ξανθόπουλος

Ο Θωμάς Ξανθόπουλος, από το Δικηγορικό Δίκτυο που εκπροσωπεί το συγκρότημα, μοιράζεται τις εντυπώσεις και κάποια από τα νέα σχέδια των Underhill West

Μία νέα σελίδα στη μουσική του ιστορία γράφει το ξανθιώτικο συγκρότημα Underhill West, που μετά τη συνέντευξη που έδωσαν τα μέλη του στο billboard, σε συνδυασμό με την κυκλοφορία του νέου τους album “Mission”, παρουσιάζουν με νέα ορμή και διάθεση τις μουσικές τους παραγωγές στο μουσικόφιλο κοινό.

Με αφορμή την επίσημη πρώτη παρουσίαση του νέου album στην Αθήνα και μία μέρα μετά στη γνώριμη σκηνή του Nostos live στην Ξάνθη, το «Ε» συνομίλησε με το δικηγόρο Ξάνθης Θωμά Ξανθόπουλο, που ανέλαβε ως μέλος του δικτύου lawnetwork.eu, την εκπροσώπηση του συγκροτήματος. Το δίκτυο, με γραφεία σε Αθήνα, Ξάνθη, Κυκλάδες και Κύπρο ουσιαστικά έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του συγκροτήματος και τη διοργάνωση, προβολή και διεξαγωγή των καλλιτεχνικών παραγωγών και συναυλιακών εκδηλώσεων.

Live και στην Ξάνθη για την παρουσίαση του Mission

«Ε»: Μιλήστε μας για την αρχή του μουσικού «ταξιδιού» του νέου album των Underhill West.

Θ.Ξ. Το ένα live έγινε στις 19-1, στο Faust τον καλλιτεχνικό πολυχώρο του Αλέκου Συσσοβίτη. Το άλλο έγινε την επόμενη μέρα στο Νόστος στην Ξάνθη. Ήδη προγραμματίζουμε τι επόμενες εμφανίσεις, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

«Ε»: Γιατί ένα δικηγορικό δίκτυο εκπροσωπεί ένα μουσικό συγκρότημα; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία;

Θ.Ξ.: Ουσιαστικά, ο λόγος είναι απλός : Πέραν του γεγονότος ότι πρόκειται για το μόνο ίσως συγκρότημα με αγγλικό στίχο που το έγραψε το billboard ( https://www.billboardmusicworld.com/join-pop-duo-underhill-west-on-their-mission/ ) αλλά και άλλα διεθνή μουσικά περιοδικά (όπως https://www.anrfactory.com/underhill-west-interview-on-ar-factory-mission-through-the-galaxy/ , https://justamericannews.com/interview-with-artist-duo-underhill-west/ , https://www.ascendantmagazine.com/post/underhill-west ), και του ταλέντου τους, θεωρούμε ως δίκτυο ότι θα πρέπει να υποστηρίξουμε την Τέχνη.

Όπως άλλωστε έχει πει ο Πλάτωνας πριν 2500 χρόνια, η Τέχνη θα έπρεπε να είναι η βάση της Παιδείας. Οι Έλληνες θεωρούσαν την Τέχνη όχι απλή τέρψη, αλλά παιδεία έξοχη για τους πολίτες. Επίσης ο Μπρέχτ έχει αναφερθεί στη σπουδαιότητα της Τέχνης : “Η επιστήμη και η Τέχνη συναντιώνται σε τούτο: ότι σκοπός και των δυο είναι να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων”. Για το λόγο αυτό εμείς στο δίκτυο, έχουμε τη χαρά και την τιμή να εκπροσωπούμε πλέον επίσημα τους Underhill West. To συγκρότημα είναι κόσμημα για τη μουσική σκηνή της πόλης μας και οι αναφορές στα διεθνή μουσικά περιοδικά αποτελούν τιμή για την Ελλάδα αλλά και ειδικότερα για την πόλη της Ξάνθης. Στηρίζουμε έμπρακτα το συγκεκριμένο συγκρότημα, διότι από το 2005 μέχρι σήμερα, οι καλλιτέχνες είναι απόλυτα προσηλωμένοι έργο τους. Παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας, υπηρετούν με συνέπεια την Τέχνη τους και για το λόγο αυτό έφτασαν το συγκρότημά τους στο συγκεκριμένο σημείο.

«Ε»: Νιώθετε ότι συνδέεστε και καλλιτεχνικά με το συγκεκριμένο συγκρότημα;

Θ.Ξ.: Αυτός ακριβώς είναι ένας επιπλέον λόγος που μας ώθησε στην απόφαση να εκπροσωπήσουμε το συγκεκριμένο συγκρότημα. Μελετώντας τους στίχους και το storyline γενικότερα που περιβάλλει το νέο τους album Mission, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για καλλιτέχνες που επιχειρούν να αναδείξουν και τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Το άλμπουμ ονομάζεται ”MISSION” – Η αποστολή. Η μουσική περιβάλλεται από μία ιστορία. Ο γενικός κορμός της ιστορίας είναι ότι βρισκόμαστε σε ένα δυστοπικό μέλλον – σύμπαν (post apocalyptic universe) στο οποίο έχει κυριαρχήσει μία εταιρία που ονομάζεται PixieLand. Αυτή η εταιρεία “πουλάει το όνειρο” ότι μπορείς να είσαι ότι θέλεις, ότι έχεις ποτέ ονειρευτεί μέσα από μία μάσκα την οποία αγοράζεις και μόλις τη φοράς μέσω εικονικής πραγματικότητας μεταφέρεσαι στο δικό σου ιδανικό περιβάλλον/κατάσταση. Όταν την αγοράζει κάποιος και τη φοράει τη μάσκα μετατρέπεται σε “Pixie”(έτσι τους αποκαλούν) και στόχος της εταιρίας είναι να μετατραπούν όλοι οι άνθρωποι σε “Pixies”. Στο περιβάλλον αυτό εμφανίζεται ένας χαρακτήρας που τον αποκαλούν “The Child”, ο οποίος προκύπτει από το γενικότερο μήνυμα που φέρει η μπάντα (“keep your inner child alive”). Το ”Child” λοιπόν σ’ αυτό το δίσκο δεν έχει συναίσθηση που βρίσκεται και ποια είναι ακόμη η αποστολή του, αλλά είναι αυτό που θα δώσει τη μάχη τελικά ενάντια στην “PixieLand”. Ουσιαστικά δηλαδή υπάρχουν τα μηνύματα σχετικά με την αποξένωση του σύγχρονου ανθρώπου, το ρόλο του ανθρώπου και της τεχνολογίας κλπ.

«Ε»: Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την πρώτη παρουσίαση του album;

Θ.Ξ.: Η επίσημη παρουσίαση του album Mission έλαβε χώρα στον υπέροχο καλλιτεχνικό πολυχώρο του Faust του ηθοποιού Αλέκου Συσσοβίτη στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίπλα στην Καπνικαρέα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, σε ένα όμορφο τριώροφο διατηρητέο κτίριο, όπου φιλοξενούνται μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω ως δικηγορικό δίκτυο τον κ. Συσσοβίτη και τους συνεργάτες του, αφενός για τη φιλοξενία στον υπέροχο χώρο του και αφετέρου για την άψογη συνεργασία και οργάνωση που συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της συναυλίας – παρουσίασης του album. Στη συνέχεια, για να τιμήσουμε και την πόλη από την οποία ξεκίνησε το συγκρότημα όπου τα μέλη του συνεχίζουν να ζουν και να εργάζονται μέχρι και σήμερα, έλαβε χώρα η παρουσίαση του album και στην Ξάνθη, στον συναυλιακό χώρο Nostos Live, στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης. Τους ιδιοκτήτες του παραπάνω χώρου θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης θερμά αφενός για τον επαγγελματισμό τους και την άψογη οργάνωση και αφετέρου γιατί στηρίζουν εδώ και πολλά χρόνια το συγκρότημα με συνέπεια. Επόμενος στόχος του συγκροτήματος είναι να μεταφερθεί το καλλιτεχνικό τους μήνυμα μέσω των συναυλιών στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

«Ε»: Θεωρείτε ότι υπάρχει περιθώριο έκφρασης και επαγγελματικής λειτουργίας για τους καλλιτέχνες στην επαρχία, με τέτοιο τρόπο ώστε να κρίνεται ουσιαστική η συνεργασία με ένα δίκτυο, όπως το δικό σας;

Θ.Ξ. : Αν και δεν είναι εύκολο, χαίρομαι που με βεβαιότητα μπορώ να απαντήσω καταφατικά! Αρχικά, πρέπει να επισημάνουμε ότι πλέον τα συγκροτήματα έχουν “απελευθερωθεί”, υπό την έννοια ότι τα πράγματα κινούνται μέσω digital κυκλοφορίας και η πληροφορία κινείται μέσω internet.  Η συνθήκη αυτή σε απελευθερώνει γεωγραφικά. Παλαιότερα υπήρχε μία συνθήκη ότι πρέπει να βγει το cd σου, να σε κυκλοφορήσει η δισκογραφική εταιρία στα δισκοπωλεία. Πλέον οι ανεξάρτητες παραγωγές και οι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να εκτιμηθεί η δουλειά τους διεθνώς πιο εύκολα από το παρελθόν, όπως αποδείχθηκε άλλωστε με το συγκεκριμένο συγκρότημα. Γενικότερα πάντως στην πόλη μας την Ξάνθη υπάρχουν αξιόλογοι καλλιτέχνες, η παραμονή των οποίων εδώ αποτελεί πραγματικά τιμή για όλους μας. Αναφέροντας ένα μόνο παράδειγμα, έρχεται στο μυαλό μου ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης, ο καλλιτέχνης της Trash Art (τέχνη από σκουπίδια) και της Shadow Art (γλυπτό σκιάς). Ασχολείται με την τέχνη της σκιάς και έχει δημιουργήσει το «Σπίτι της Σκιάς» (The House of Shadow), στην παλιά πόλη της Ξάνθης.  Ο άνθρωπος αυτός, έχει στο ενεργητικό του εκθέσεις στην Ελλάδα και διεθνώς, ενώ η τελευταία ομαδική του έκθεση στην Ταϊβάν προσέλκυσε περισσότερους από 250.000 επισκέπτες, ενώ τα γλυπτά του έχουν χρησιμοποιηθεί σε ταινίες και σε εκπομπές παγκόσμιας αναγνώρισης. Θα ήθελα πραγματικά οι καλλιτέχνες τόσο στην Ξάνθη, όσο και στην Ελλάδα γενικότερα, να στηρίζονται περισσότερο από τους αρμόδιους φορείς, διότι οι άνθρωποι αυτοί προσφέρουν την Τέχνη τους στην κοινωνία.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…