Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Με 10 αστυνομικούς ενισχύεται η Αστυνομία Ξάνθης

Με 10 αστυνομικούς ενισχύεται η Αστυνομία Ξάνθης

0

Βελτιώνεται αλλά δεν επιλύεται το πρόβλημα της υποστελέχωσης – Υπάρχουν 75 κενές οργανικές θέσεις

 

Αυξήθηκε η μικροεκληματικότητα – Χρειάζεται αύξηση της αστυνόμευσης.  Θα επαναλειτουργήσει τελικά η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης;

 

Με 10 αστυνομικούς ενισχύεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης με απόφαση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ στο συμβούλιο για τις τακτικές μεταθέσεις που πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο και Σεπτέμβριο. Είναι η πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια που υπάρχει ισάριθμη αναπλήρωση με μεταθέσεις αστυνομικών με όσους συνταξιοδοτήθηκαν. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ικανοποίηση τόσο στην Διοίκηση της Αστυνομίας Ξάνθης όσο και στη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης. Άλλωστε αποτελούν ένα πάγιο αίτημα για την υπηρεσία η άρτια στελέχωσή της ώστε να διαθέτει το ανάλογο προσωπικό για να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά της δεδομένου ότι οι απαιτήσεις αστυνόμευσης συνεχώς αυξάνονται όσο αυξάνεται η εγκληματικότητα κι αυτό είναι μια πραγματικότητα.

Ικανοποίηση από τον Διευθυντή της Αστυνομίας Ξάνθης , Π. Γιώρη

Την ικανοποίησή του εκφράζει στο «Ε» ο Διευθυντής της Αστυνομίας Ξάνθης κ. Πασχάλης Γιώρης, η θητεία του οποίου ανανεώθηκε πρόσφατα, σημειώνοντας πως πρόκειται για τακτικές μεταθέσεις που συμβάλλουν ωστόσο στην μείωση του προβλήματος της υποστελέχωσης της Αστυνομίας Ξάνθης: «Η έλλειψη προσωπικού δημιουργήθηκε επειδή τα τελευταία χρόνια οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης δεν αναπληρώνονται από νέες μεταθέσεις ή ήταν πολύ λιγότερες.  Έτσι συνεχώς είχαμε μείωση προσωπικού. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε πλήρη αναπλήρωση. Έχουν βγει θέσεις με τα κριτήρια και θα τοποθετηθούν ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν τα τμήματά μας. Δεν επιλύεται βέβαια το πρόβλημα της υποστελέχωσης αλλά είναι μια θετική εξέλιξη», τονίζει ο κ. Γιώρης.

Αυξήθηκε η μικροεκληματικότητα – Χρειάζεται αύξηση της αστυνόμευσης

Ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης κ. Νίκος Γουναρίδης  μιλώντας στο «Ε» ανέφερε πως η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης έχει 75 κενές οργανικές θέσεις, κενά που δημιουργήθηκαν επειδή δεν αναπληρώνονταν οι αποχωρήσεις συνταξιοδότησης: «Πιέζουμε για να έχουμε μια στελέχωση σε καλά επίπεδα. Στην Ξάνθη έχουν αυξηθεί πολύ οι  ανάγκες αστυνόμευση και τα περιπολικά μας δεν είναι καλά επανδρωμένα. Χρειάζονται περισσότερες περιπολίες για να μειωθεί η μικροεκληματικότητα και να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.  Έχει αυξηθεί η μικροεγκληματικότητα με κλοπές, διαρρήξεις οχημάτων και σπιτιών αλλά και ένοπλες ληστείες που είχαμε τελευταία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ποσοστιαία και με βάση των πληθυσμό μας έχουμε μεγαλύτερη μικροεγκληματικότητα από την Αθήνα», σημειώνει ο κ. Γουναρίδης.

«Είναι άδικο να στοχοποιούμε όλο το Δροσερό», λένε οι Αστυνομικοί της Ξάνθης

Απαντώντας στην κλισέ ερώτηση για το Δροσερό και πως συνδέεται με την μικροεγκληματικότητα ο κ. Γουναρίδης έκανε έναν διαχωρισμό: «Είναι άδικο να στοχοποιούμε όλο το Δροσερό. Το παλιό Δροσερό έχει αλλάξει, έχει οικογένειες που έχουν σπίτια, οι άνθρωποι δουλεύουν, έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο. Αυτό που σχετίζεται με την μικροεγκληματικότητα είναι ο νοτιοανατολικός οικισμός. Είναι Ρομά που έρχονται από άλλους οικισμούς της χώρας και έχουν δημιουργήσει ένα άντρο εγκληματικότητας».

Θα επαναλειτουργήσει τελικά η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης;

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον βουλευτή κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη ότι δρομολογείται η επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης, αφού πρώτα γίνουν κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις στο κτήριο κι ότι έχει δεσμευτεί ένα ποσό γι’ αυτές. Η Διεύθυνση της Αστυνομίας δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με το πότε και τι εργασίες πρόκειται να γίνουν στο κτήριο.

Ωστόσο ο κ. Γουναρίδης βεβαιώνει ότι  είναι αναπόφευκτο καλό η επαναλειτουργία της Σχολής επειδή έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στις Αστυνομικές Σχολές μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων και ότι κι άλλες σχολές που είχε ανασταλεί η λειτουργία τους εξετάζεται η επαναλειτουργία τους.

Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης: «Οι προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς»

Στην ανακοίνωσή της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης αναφέρει:  «Κατόπιν συντονισμένων και μεθοδευμένων ενεργειών του Σωματείου μας για ουσιαστική ενίσχυση της Διεύθυνσής μας κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, πάντα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, πληροφορηθήκαμε με ικανοποίηση πως η φυσική μας ηγεσία άκουσε τα προβλήματά μας και αποφάσισε να μας ενισχύσει με 10 αστυνομικούς.

Αναγνωρίζουμε βέβαια το γεγονός ότι η κατάσταση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης δεν θα λυθεί ξαφνικά με την τοποθέτηση των 10 ατόμων, πλην όμως θα δώσει μια μικρή έστω αναπνοή στους συναδέλφους μας στην Ξάνθη κι επιτέλους θα «ξεκολλήσει» η επετηρίδα, δίνοντας ελπίδα στους συναδέλφους μας Ξανθιώτες που υπηρετούν στην Αθήνα και παραμένουν εγκλωβισμένοι. Η Αθήνα έχει πρόβλημα λειψανδρίας και δεν αμφισβητείται από κανέναν, αλλά πλέον και τα προβλήματα της επαρχίας είναι τέτοια που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης.

Δεν σταματάμε εδώ, προχωράμε πάντα με γνώμονα τον συνάδελφο και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματα μας. Στον άοκνο αγώνα μας, είχαμε και έχουμε δίπλα μας τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο, τον οποίο και ευχαριστούμε».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxantohpoulou@empros.gr

xa

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…