Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ K.Μητσοτάκης: Επίδομα ως 300 ευρώ σε συνταξιούχους με μικρές ή καθόλου αυξήσεις

K.Μητσοτάκης: Επίδομα ως 300 ευρώ σε συνταξιούχους με μικρές ή καθόλου αυξήσεις

0

Σήμερα η εξειδίκευση των μέτρων από το οικονομικό επιτελείο

Nέα ρύθμιση οφειλών πανδημίαςΠαράταση επιστροφής ΕΦΚ στο Αγροτικό Πετρέλαιο

Έκτακτο επίδομα για όσους συνταξιούχους δεν έλαβαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς το προηγούμενο διάστημα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη, όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, το «μπόνους» θα κυμανθεί μεταξύ 200 ευρώ και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος των συντάξεων και θα δοθεί εφάπαξ.

Το μέτρο που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός χθες , λέγοντας πως «έχουμε πια τη βεβαιότητα του δημοσιονομικού χώρου και μπορούμε να υποστηρίξουμε μια νέα παρέμβαση, για να ανακουφίσουμε και όσους αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου» θα εξειδικεύσει αύριο το οικονομικό επιτελείο.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το κόστος θα ανέλθει στα 300 εκατ. ευρώ, παρατηρώντας ότι πρόκειται για σημαντική βοήθεια, ενώ τόνισε ότι η παροχή θα εντάσσεται πάντα «στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων».

Όπως επεσήμανε άλλωστε ο πρωθυπουργός, η οικονομία αναπτύσσεται καλύτερα από το προσδοκώμενο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι υπήρξαν αδικίες σε ό,τι αφορά την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου, καθώς όχι μόνο συνταξιούχοι με υψηλές, αλλά και με χαμηλές συντάξεις, δεν είδαν αύξηση.

Αναβίωση παλαιών ρυθμίσεων και νέα σχήματα – «ανάσα» για συνεπείς δανειολήπτες

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε παράλληλα ότι αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τη δυνατότητα αναβίωσης παλαιών ρυθμίσεων οφειλών για όσους είχαν ενταχθεί στις 72 ή 120 δόσεις και έχασαν κάποιες δόσεις, με αποτέλεσμα να βγουν από τη ρύθμιση. Όπως είπε, συγκεκριμένα, θα γίνεται, από εδώ και στο εξής, αναβίωση των ρυθμίσεων που χάθηκαν (ήτοι επανένταξη στη ρύθμιση), με την καταβολή δύο μηνιαίων δόσεων.

Επίσης, τόνισε ότι αναμένονται εξαγγελίες για κάποια σχήματα 36 ή 72 δόσεων που θα αφορούν σε συνεπείς δανειολήπτες που επλήγησαν από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, που δημιούργησαν δηλαδή νέες οφειλές τα τελευταία χρόνια.

Η εξειδίκευση των νέων ρυθμίσεων θα γίνει σήμερα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αναλυτικά για τη νέα ρύθμιση, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι για τους συμπολίτες οι οποίοι ήταν συνεπείς και αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους μετά την πανδημία, «θέλουμε να κάνουμε κάτι και για αυτούς, είναι τα θύματα θα έλεγα της ενεργειακής κρίσης και να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τις νέες οφειλές τις οποίες δημιούργησαν». Και ανήγγειλε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις αύριο «για νέα σχήματα από 36 έως 72 δόσεις, τονίζω για τους συνεπείς δανειολήπτες, οι οποίοι δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια οφειλές».

«Πιστεύω ότι είναι συμπληρωματικές παρεμβάσεις σημαντικές για τα ζητήματα τα οποία αφορούν στη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους» σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι σε ό,τι αφορά το ιδιωτικό χρέος, έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι «θα χρηματοδοτήσουμε την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023», εξηγώντας πως το μέτρο έχει αξία 76 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σχετικά με τις αγροτικές αποζημιώσεις, ανέφερε πως «θα τρέξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να μην έχουμε εκκρεμότητες, οι οποίες έρχονται από το παρελθόν».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…