Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το εκλογικό σύστημα ενόψει βουλευτικών εκλογών παρουσιάστηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης

Το εκλογικό σύστημα ενόψει βουλευτικών εκλογών παρουσιάστηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης

0

Η επιστημονική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μία νέα προσπάθεια του συλλόγου για παροχή επικαιροποιημένης γνώσης και προβληματισμού από καταρτισμένους ομιλητές

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, Δ. Χατζηφωτιάδου στο ‘’Ε’’: «Επενδύουμε στην επιστημονική γνώση με το βλέμμα στραμμένο στην επικαιρότητα και στην επίτευξη της εξωστρέφειας!»

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης, διοργάνωσε επιστημονική εκδήλωση συνταγματικού δικαίου, την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 18:00, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης “Οικία Μάνος Χατζιδάκις” με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση αναφορικά με τις εκλογές 2023, το Σύνταγμα, το εκλογικό σύστημα. Την επιμέλεια της διοργάνωσης έφεραν ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Δήμος Ξάνθης και η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης. Συνεπώς, χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος, Εμμανουήλ Τσέπελης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης, Κωνσταντίνος Κουρτίδης και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Δέσποινα Χατζηφωτιάδου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός. Εισηγητές ήταν ο Δικηγόρος-επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, Διονύσης Φιλίππου και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, Αναστάσιος Πούλιος.

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης Οικία Μάνος Χατζιδάκις, δικηγόροι, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, μα και πολίτες της Ξάνθης ανέπτυξαν έναν γόνιμο διάλογο που αποτέλεσε βέβαια το λογικό απότοκο μίας σειράς επιμελώς φροντισμένων εισηγήσεων ενταγμένων στην αδιάλειπτη προσπάθεια για επιστημονική πρόοδο.

Επιπροσθέτως, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, επεσήμανε στο ‘’Ε’’: «Ήταν χαρά και συνάμα τιμή μας να επιμεληθούμε αυτή την εκδήλωση. Μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για το εκλογικό σύστημα 2023 και να εστιάσουμε ακολούθως στις βουλευτικές εκλογές έχοντας ως αφετηρία το Σύνταγμα και τι προβλέπει αυτό. Για να συγκεκριμενοποιήσουμε το θέμα, ο κ. Δ. Φιλίππου ανέλυσε τον εκλογικό νόμο που βρίσκει εφαρμογή στις βουλευτικές εκλογές. Εν συνεχεία, ο κ. Αν.Πούλιος επιχείρησε μία αναδρομή αναφορικά με τη δομή και τη σύσταση των κομμάτων. Τέλος, είχαμε στο πλευρό μας τον κ. Δ. Βερβεσό, ο οποίος συντόνισε την εκδήλωση με πολύ μεγάλη επιτυχία και συνέπεια». Η ίδια πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εισηγητές μας, μα και όλο τον κόσμο που ήταν εκεί και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Ευχαριστώ τον κ. Κουρτίδη, τον κ. Τσέπελη, τον κ. Γιαννακίδη, την κα Παρχαρίδου, όλους τους συναδέλφους και πολίτες».

Ακόμη, η κα Χατζηφωτιάδου, σημείωσε: «Επιβραβεύονται οι δράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, κάτι βέβαια που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μέσα από τις εκδηλώσεις μας επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε την επικαιρότητα. Άλλωστε, σε κάθε περίπτωση αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της κοινωνίας και προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε επιτυχώς στις ανάγκες της κοινωνίας. Επενδύουμε στην επιστημονική γνώση, την οποία προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε στις νέες γενιές. Απευθυνόμαστε σε όλους και όχι μόνο στους δικηγόρους με γνώμονα πάντα την εξωστρέφεια».

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…