Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Αγγίζουμε πληρότητα για το τριήμερο του καρναβαλιού

Αγγίζουμε πληρότητα για το τριήμερο του καρναβαλιού

0

Θερμό ενδιαφέρον για κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης – Στο 30% όμως οι προκαταβολές

 

Πάνω από 100 ευρώ η διανυκτέρευση – Τα περίεργα του Airbnb – Ενοικιάζεται …σκηνή 77 ευρώ τη βραδιά! 

 

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την επισκεψιμότητα της πόλης μας το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς. Στην πλατφόρμα κρατήσεων Booking η πληρότητα βρίσκεται στο 93%  Στα ξενοδοχεία της πόλης θερμό είναι το ενδιαφέρον για κρατήσεις αλλά μόνο το 30% αφήνει προκαταβολή. Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε πολύ κόσμο κυρίως το τριήμερο 24 – 25 – 26 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα δεδομένα το προφίλ του επισκέπτη στο Ξανθιώτικο καρναβάλι είναι κυρίως νεαρόκοσμος, παρέες κοριτσιών και αγοριών από Θεσσαλονίκη κυρίως και από γειτονικές που έρχονται για να κάνουν παρέλαση και να διασκεδάσουν.

Τα περίεργα του Airbnb – Ενοικιάζεται …σκηνή 77 ευρώ τη βραδιά! 

Όπως προείπαμε οι επισκέπτες μας είναι νεανικές παρέες και σ’ αυτό το κοινό απευθύνεται το Airbnb. Έτσι από την έρευνα μας προκύπτει ότι ενοικιάζονται διαμερίσματα με 300 ευρώ την βραδιά (για μια παρέα), σπίτι με 220 την βραδιά έως και tent (σκηνή) με 77 ευρώ!

Σπίτια με Airbnb δεν περιορίζονται μόνο στην πόλη αλλά ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σπίτι Κομνηνά ενοικιάζεται με 88 ευρώ τη βραδιά και την Γοργόνα με 200 ευρώ!

Σπάνε τα τηλέφωνα στα ξενοδοχεία αλλά δεν δίνουν προκαταβολές

Σε 15 ανέρχονται τα ξενοδοχεία της πόλης και περίπου 500 οι κλίνες. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ανέστειλε την λειτουργία του το ξενοδοχείο «Νατάσσα» καθώς και το “Philoxenia” «Χίλια Χρώματα» πριν αρκετό καιρό. Σ’ ότι αφορά τις μισθώσεις Airbnb στην πόλη είναι τουλάχιστον 20 – 30 δωμάτια, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κ. Απόστολος Αγκόρτσας.

Μεταφέροντας την ακριβή εικόνα  ότι αφορά τις κρατήσεις ο κ. Αγκόρτσας ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει διαθεσιμότητα. Μόνο ένα 30% έχει κάνει κράτηση με προκαταβολή. Εκτιμώ όμως ότι θα έχουμε πληρότητα για το τριήμερο. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για κρατήσεις όσο πλησιάζουν οι μέρες. Φέτος νομίζω ότι  θα έχουμε πολύ κόσμο από  Θεσσαλονίκη και Αθήνα και τις γειτονικές πόλεις. Από Βουλγαρία και Τουρκία ακόμη δεν βλέπουμε έντονο ενδιαφέρον».

Από 100+ οι τιμές στα ξενοδοχεία

Οι τιμή διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία της πόλης μας είναι από 100 ευρώ και πάνω: «Όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση είναι και πιο υψηλές οι τιμές. Είναι οι μέρες της Αποκριάς που περιμένουμε να δουλέψουμε γιατί τα ξενοδοχεία μας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δεν είχαν καθόλου δουλειά.  Περιμένουμε κυρίως νεαρόκοσμο, παρέες που έρχονται για να κάνουν παρέλαση και να διασκεδάσουν. Οικογένειες δεν έρχονται γιατί είναι υψηλό το κοστολόγιο. Οι νεαροί τη βγάζουν και με σάντουιτς».

“Το καρναβάλι μας από λαογραφικό έγινε το καρναβάλι της αχαλίνωτης διασκέδασης”

Η τελευταία φράση του κ. Αγκόρτσα δίνει έναυσμα για προβληματισμό ως προς τον χαρακτήρα του καρναβαλιού και αν τελικά είναι αυτό που θέλουμε: «Έχει αλλάξει ο χαρακτήρας του Ξανθιώτικου καρναβαλιού. Κάποτε είχε λαογραφικό χαρακτήρα. Τώρα έχει μετατραπεί σε καρναβάλι της αχαλίνωτης διασκέδασης. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο βλέπουμε αυτόν τον χαμό και τα έκτροπα με μεθυσμένους. Το ερώτημα που τίθεται στην τοπική κοινωνία αλλά και στις αρχές του τόπου είναι αν αυτό το καρναβάλι θέλουμε; Αν αυτός είναι ο τουρισμός που θέλουμε στο καρναβάλι μας; Πρέπει να απαντήσουμε σ’ αυτό».

Ο κ. Αγκόρτσας αντιπαραθέτει εκδηλώσεις όπως τους Πανελλήνιους αγώνες motocross που θα πραγματοποιηθούν στην Ξάνθη το Σαββατοκύριακο με συνδιοργάνωση του δήμου Ξάνθης και που αποτελούν παράδειγμα ποιοτικού τουρισμού με οικονομικό αποτύπωμα στην πόλη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τροποποιείται το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Περιφερειακού Αφιερώματος Μνήμης

Λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους Συμμετέχοντας στο συλλογικό πένθος που βιώνει η χώρα μα…