Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πεϊνιρλί με τυριά κι αυγό

Πεϊνιρλί με τυριά κι αυγό

0

Για τη ζύμη

-300 γρ. αλεύρι για τσουρέκια

-200 γρ. κίτρινο αλεύρι

-8 γρ. ξηρή μαγιά

-100 ml χλιαρό γάλα

-230 ml χλιαρό νερό

-45 γρ. γρ. βούτυρο, λιωμένο

-1 κ.γ. κ.γ. ζάχαρη

-1 κ.γ. κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση με τυρί και αυγό

-400 γρ. κασέρια διάφορα χοντροτριμμένα

-100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

-4 μικρά αυγά

 

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα άλευρα, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακκούβα προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το γάλα. Αφήνουμε 10’ να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Κατόπιν ζυμώνουμε προσθέτοντας το νερό και το βούτυρο. Ζυμώνουμε για 5’ μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη 60’ να φουσκώσει, σε ζεστό σημείο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσια κομμάτια, ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη κάθε ζυμαράκι σε αλευρωμένο πάγκο, σε οβάλ σχήμα με πάχος περίπου 0,5 εκ. Μεταφέρουμε σε δίσκο ψησίματος που έχουμε στρώσει σε αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε στις άκρες τριμμένη γραβιέρα, ανασηκώνουμε, γυρίζουμε και κλείνουμε, δηλαδή δημιουργούμε ένα κόθρο γεμιστό. Τραβάμε τις 2 άκρες και τις στρίβουμε, ώστε να μοιάζει το σχήμα με «βαρκούλα».

Η γέμιση: Ανακατεύουμε τα τυριά και γεμίζουμε το εσωτερικό της ζύμης. Αλείφουμε καλά τα πεϊνιρλί με βούτυρο. Ψήνουμε για 20’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου. Βγάζουμε τα πεϊνιρλί από τον φούρνο, με ένα κουταλάκι κάνουμε ένα άνοιγμα και τοποθετούμε το αυγό. Αλείφουμε ξανά με βούτυρο και ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει το αυγό.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…