Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τήρησαν το χριστουγεννιάτικο έθιμο οι Αρμένιοι της Ξάνθης

Τήρησαν το χριστουγεννιάτικο έθιμο οι Αρμένιοι της Ξάνθης

0

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας έψαλλαν τα κάλαντα στο δήμαρχο, μία μέρα πριν τον εορτασμό των Χριστουγέννων για την Αρμένικη Ορθόδοξη Εκκλησία

Μνημείο θα ανεγερθεί το 2023 στην Ξάνθη, για την επέτειο των 100 χρόνων επίσημης παρουσίας στην Ξάνθη

 

Πιστοί στις παραδόσεις οι Αρμένιοι της Ξάνθης τήρησαν το έθιμο, που ανακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας και είπαν τα κάλαντα στον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, την Πέμπτη το μεσημέρι.

Όπως είναι γνωστό η Αρμενική Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις 6 Ιανουαρίου.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε τα Χρόνια Πολλά, με υγεία και προκοπή, επισημαίνοντας ότι ο λαός για να προχωρήσει πρέπει να έχει μνήμη. «Κι εμείς θυμόμαστε και τιμούμε την ιστορία μας μέσα από τους ανθρώπους μας. Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή που θα αναγείρουμε το Μνημείο των Αρμενίων στην πόλη μας -ενέργεια, η οποία διασφαλίζει τη μνήμη, αλλά και τη γνώση των νέων ανθρώπων», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης, Τακβόρ Καραογλανιάν, σημείωσε ότι φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια επίσημης παρουσίας των Αρμενίων στην Ξάνθη και αυτή η επέτειος θα επικυρωθεί από την ανέγερση του Μνημείου, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία.

Στη συνέχεια, μαζί με τον Δήμαρχο έκοψαν τη βασιλόπιτα κι ευχήθηκαν για μια πραγματικά «καλή χρονιά»!

Τυχερή της εκδήλωσης, η γενική γιατρός Βαλεντίνα Δισλιάν, που έλαβε ως αναμνηστικό δώρο ένα ιδιαίτερο μεταξωτό -σουφλιώτικο- μαντήλι.

 

Σήμερα οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων

Να σημειώσουμε ότι σήμερα, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου και ώρα 10.30π.μ. θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων και των Θεοφανίων στην Ορθόδοξη Αρμενική Εκκλησία της Παναγίας στην Ξάνθη. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των μαθητών του μονοήμερου Αρμενικού σχολείου της Ξάνθης και η κοπή της βασιλόπιτας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακοπή νερού στην Π. Χρύσα αυτή την Δευτέρα 5/6

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης του δικτύου ύδρευσης Λόγω προγραμματισμέ…