Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψαρονέφρι με μανταρίνι και φασκόμηλο

Ψαρονέφρι με μανταρίνι και φασκόμηλο

0

-3 ψαρονέφρια των 300-400 γρ. περίπου, σε κομμάτια 2,5 εκ.

-3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

-1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

-1 δαφνόφυλλο

-1 κουτ. γλυκού ξύσμα μανταρινιού χυμός από 5 μανταρίνια

-2 κουτ. γλυκού φασκόμηλο, τριμμένο

-100 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και φαρδιά κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε πιατέλα και ρίχνουμε στο σκεύος τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν και να γλυκάνουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το δαφνόφυλλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μισό λεπτό, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.

Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος με τα υγρά που θα έχουν βγάλει στην πιατέλα και ρίχνουμε τον χυμό μανταρινιού, το ξύσμα, το φασκόμηλο και αλατοπίπερο.

Μόλις ο χυμός αρχίσει να κοχλάζει, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, ώσπου η σάλτσα να μειωθεί και να δέσει ελαφρώς.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με μανταρίνι και φασκόμηλο ζεστό μαζί με λευκό πιλάφι.

 

  • Ψαρονέφρι με λαχανικά στο φούρνο

      -800γρ. ψαρονέφρι -2 κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες -1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη -…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…