Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Οι προτεραιότητες των παραγωγικών φορέων της ΑΜΘ σε σύσκεψη με μεγάλο κυβερνητικό κλιμάκιο στο Επιμελητήριο Ροδόπης

Οι προτεραιότητες των παραγωγικών φορέων της ΑΜΘ σε σύσκεψη με μεγάλο κυβερνητικό κλιμάκιο στο Επιμελητήριο Ροδόπης

0

Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση

 

Με μεγάλο κυβερνητικό κλιμάκιο και μεγάλη συμμετοχή των παραγωγικών φορέων της ΑΜΘ,  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, διευρυμένη σύσκεψη φορέων, στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, έπειτα από πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση.

Στη σύσκεψη, την οποία χαιρέτησε και συντόνισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Αντώνης Γραβάνης, συμμετείχαν εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς και πλήθος κυβερνητικών στελεχών. Πιο συγκεκριμένα στη σύσκεψη παραβρέθηκαν  ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γεώργιος Καραγιάννης, ο Υφυπουργός Οικονομικών- Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, η Γενική Γραμματέας Υποδομών, κα Γεράρδη Μαρία- Έλλη, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών, κα Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, κ. Αθανάσιος Κοντογεώργης, ο Διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, καθώς και ο Βουλευτής Ν. Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Βουλευτής Ν. Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΡ, κ. Αντώνης Γραβάνης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, στάθηκε στη μεγάλη σημασία της παρουσίας του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κομοτηνή.

Στις δηλώσεις του, έθιξε τοπικά ζητήματα επιχειρηματικότητας και προέβη σε προτάσεις για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων, στάθηκε ιδιαίτερα στη θέσπιση 120 δόσεων για όλες τις ρυθμισμένες οφειλές των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, στην αλλαγή του πλαισίου φορολογικής ενημερότητας, στη δημιουργία ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις, στη βελτίωση πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο τραπεζικό σύστημα, στην ανάπτυξη και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, καθώς και τη διασύνδεσή της με σιδηρόδρομο και λιμάνια Βορείου Ελλάδος, στην ενίσχυση της αγοράς καυσίμων, στην καταπολέμηση του παραεμπορίου, στην ενίσχυση του μεταφορικού κόστους των επιχειρήσεων και στην ολοκλήρωση του φράγματος του Ιάσμου.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η JTI, «επιταχυντής» του διαλόγου για άμεσες ιαπωνικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Εκδήλωση στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών   Ιδιαίτε…